Komentari

OSVRT: Tko je bez grijeha neka baci kamen!

Branitelji imaju pravo na traženje svojih prava, i na svoje zahtjeve, ali na iskazivanje svoga mišljenja imaju i drugi.

Piše: PolitikaPlus

Đuro Glogoški danas je pred novinarima, predstavljajući naručenu anketu, za najavljeni subotnji antiprosvjed izjavio "kako po pouzdanim informacijama iza tog antiprosvjeda stoje SDP i HNS ", koji navodno pozivaju svoje članove da se pridruže okupljanju. Glogoški je izjavio i kako poziva sve da se društvo ne dijeli na jedne i druge.

 

I doista, nitko ne bi trebao dijeliti na "naše i vaše" pa ni Glogoški. U zemlji koja je osma na listi najjadnijih, gdje je bezperspektivnost, gdje je nezaposlenost velika, gdje je dio građana siromašno ili na rubu siromaštva , svaka i slična izjava otvara još veći jaz i u onako podijeljenom društvu.

 

Lokalni izbori pokazali su "stranačku" podijeljenost, te ni HDZ ni SDP nisu "pomeli" rezultatima. Ako su bili test za parlamentarne izbore, kako su mnogi tvrdili prije njih, nismo dobili pobjednika. Rezultat je izjednačen.

 

Posljednji antiprosvjedi pokazali su i da ulica nije mjesto za razgovor i komunikaciju, te kako smo samo zahvaljujući policiji, imali tek pola dana blokiran grad, otežan promet i ništa više!!!

 

Ovakve izjave, pa bile i s "pouzdanim informacijama", nisu izjave koje ne ostavljaju tragove na takvom društvu. Demokratsko je pravo svakoga u demokratskom društvu, da prosvjedom iskaže svoj stav. Naravno, poštujući pozitivnu zakonsku regulativu, a ona je i poštivanje i drugog i drugačijega.

 

Branitelji imaju pravo na traženje svojih prava, i na svoje zahtjeve, ali na iskazivanje svoga mišljenja imaju i drugi. I njihovo pravo ne treba odmah politički bojiti, niti ih svrstavati, jer s druge strane mogla bi doći drugačija politička optužba. A davno je zapisano "Tko je bez grijeha neka baci kamen". Za sve nas bi bilo dobro da se ne "diže kamen".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, branitelji, hrvatska