Sport

KAOS: Vratara u Podgorici pogodili bakljom u glavu, utakmica drugi put prekinuta

U prvoj minuti utakmice ruski vratar Igor Akinfejev pogođen je bakljom u glavu nakon čega je na nosilima iznesen s terena i prebačen u bolnicu.

FOTO: mondo.me
Piše: PolitikaPlus/Hina

Utakmica petog kola C skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine između Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinuta je u 67. minuti pri rezultatu 0-0 nakon što je ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen nepoznatim predmetom s tribine.

 

Nakon toga je došlo do koškanja između igrača na teren, pa je njemački sudac Deniz Aytekin prekinuo utakmicu. Bio je to drugi prekid nakon što je već u prvoj minuti utakmice ruski vratar Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu nakon čega je na nosilima iznesen s terena i prebačen u bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

 

Prekid je trajao više od pola sata, a kada je utakmica nastavljena umjesto Akinfejeva mjesto na golu zauzeo je Jurij Lodigin.

 

Do gužve je došlo i u poluvremenu kada je na tribini došlo do tučnjave između crnogorskih i ruskih navijača pa se već tada činilo kako neće biti nastavka.

 

No policija je smirila situaciju i drugo poluvrijeme je ipak nastavljeno, međutim u 67. minuti je došlo do novog incidenta. Kombarov je signalizirao da je pogođen i sudac je prekinuo susret. Samo dvije minute ranije Rusi su imali veliku priliku za vodstvo, no Širokov je promašio jedanaesterac. Točnije njegov udarac je obranio Poleksić.

 

Nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači. Skupina od 50 gostujućih navijača se okupila na Trgu republike, gdje je prvo pjevala i uzvikivala "Rusija i Srbija, braća zauvijek," a potom i pokušala zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija. Zatvoreno je i više ulica u središtu grada

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

utakmica, huligani, neredi, podgorica