Hrvatska

POLITIČKI PUT: Drago Prgomet osniva udrugu i priprema se za izbore

Njegova je strategija da na izbore ne ide s političarima koji su na bilo koji način potrošeni.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je dao ostavku u HDZ-u i istupio iz stranke, Drago Prgomet priprema se za parlamentarne izbore. Osniva udrugu i prema pisanju Večernjeg lista to bi trebao napraviti već nakon Uskrsa.

 

Njegova je strategija da na izbore ne ide s političarima koji su na bilo koji način potrošeni. Zato je najizglednija mogućnost dogovora s MOST-om nezavisnih lista Bože Petrova, gradonačelnika Metkovića. Ti su pregovori tek u začetku, a budući da je MOST stranka koja je osnovana krajem 2012. i koja je iznjedrila gradonačelnika u Metkoviću, na političkoj sceni više se smatra lokalnom pričom. Kako  MOST ipak nije nacionalno prepoznatljiva stranka i njoj bi Prgomet dobro došao kao pojačanje na nacionalnoj razini.

 

Dogovori li se zajednički izlazak na izbore, Prgomet bi pokrio Zagreb i eventualno dio slavonskih izbornih jedinica u kombinaciji sa još nekom listom, a MOST jug Hrvatske, zajedno s listama iz Splita i Omiša (Marijana Puljak i Ivan Kovačić), ako bi se i ti dogovori ostvarili.

 

"Razgovarali smo s većinom ljudi koje ste naveli, ali i s još mnogima iz raznih krajeva. Prvenstveno razgovaramo s nezavisnim listama i pojedincima, ali prerano je govoriti o bilo čemu konkretnijem ",izjavio je Božo Petrov za Večernji list.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, Drago Prgomet, MOST