Hrvatska

OCCUPY CROATIA: Danas novi prosvjed protiv branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu

Ovaj novi antiprosvjed usmjeren je, između ostalog, protiv prijedloga suca zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića da se kažnjava vrijeđanje Domovinskog rata.

Piše: PolitikaPlus

Pokret Occupy Croatia za danas u 14 sati najavio je novi prosvjed pod nazivom "ZA jednakost, pravednost i slobodu!" protiv branitelja koji već mjesecima prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj u Zagrebu. Prosvjednici bi trebali krenuti s Trga bana Jelačića prema Savskoj.

"Marš će biti usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti - jednakost, pravednost i sloboda!", priopćili su iz Occupy Croatije.

Ova je udruga posljednji put organizirala protuprosvjed 14. ožujka. Antiprosvjednici su pokušali doći do prosvjednika u Savskoj, no u tome ih je spriječila policija. Branitelji su u isto vrijeme krenuli u svoj marš te su došli do stana premijera Zorana Milanovića.

Sudeći po najavi organizatora, ovaj novi antiprosvjed usmjeren je, između ostalog, protiv prijedloga suca zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića da se kažnjava vrijeđanje Domovinskog rata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan turudić, savska 66, branitelji, occupy croatia