Hrvatska

BRUXELLES: Branko Grčić: Neće biti nikakvih sankcija prema Hrvatskoj zbog deficita

Najvažnija poruka hrvatskoj javnosti jest da se nikakve sankcije prema Hrvatskoj ili neki dodatni pritisci, prema mojoj procjeni neće dogoditi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik hrvatske Vlade Branko Grčić izjavio je u utorak u Bruxellesu nakon sastanka s povjerenikom za ekonomske i financijske poslove Pierrom Moscovicijem da neće doći ni do kakvih sankcija ili pritisaka Europske komisije zbog prekomjernog proračunskog deficita i makroekonomskih neravnoteža.

 

"Najvažnija poruka hrvatskoj javnosti jest da se nikakve sankcije prema Hrvatskoj ili neki dodatni pritisci, prema mojoj procjeni neće dogoditi", izjavio je Grčić nakon što se zajedno s ministrom financija Borisom Lalovcem sastao s povjernenikom Moscovicijem.

 

Grčić i Lalovac imali su u ponedjeljak razgovore s Europskom komisijom na stručnoj razini, a utorak na političkoj, s povjerenikom Moscovicijem.

 

"Na temelju ovih sastanaka mogu reći da je opća ocjena da smo napravili značajan napredak u ovom procesu. Mi smo u najvećoj mjeri pripremili ono što se od nas očekuje u dijelu programa nacionalnih reformi i programa konvergencije. Dogovorili smo se oko određenih korekcija koje treba napraviti i jednog dodatnog fiskalnog napora koji će isto tako biti potreba. Međutim, u tome nema ništa što se u Hrvatskoj ne može odraditi. U tom sam smislu optimistačan. U idućih sedam do deset dana mi ćemo isporučiti ove dokumente, nadam se na opće zadovoljstvo i nas u Hrvatskoj, ali i Europske komisije", rekao je Grčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sankcije, ek, branko grčić, ministar