Sport

OČEKIVANO: Kličko ponovno dokazao da je nedodirljiv i uvjerljivo obranio naslov!

Obranio naslov 18. put: Kličko slavio u Madison Square Gardenu!

Piše: PolitikaPlus

Vladimir Kličko ušao je u ring 18. put zaredom braniti naslov svjetskog prvaka i to je uspio! Izazivač Bryant Jennings uoči meča nudio je prostora za iznenađenje, ali u Madison Square Gardenu ostao je bez ikakve šanse.

 

Iako nije impresionirao, Kličko je kontrolirao tijek meča, ne dopustivši Jenningsu da mu ozbiljnije zaprijeti.

 Bio je ovo prvi Kličkov meč u SAD-u nakon sedam godina. U istoj je dvorani u veljači 2008. godine svladao Sultana Ibragimova.

 Vladimir je ovom pobjedom stigao odmah iza velikog Larryja Holmesa, koji je branio pojas 19 puta zaredom. Najviše obrana titula ima Louis 25 uspješnih obrana u nizu.  Louis je bio prvak 11 godina, osam mjeseci i osam dana u "komadu". Kličko je zasad na devet godina jer je prvakom postao 22. travnja 2006. 

 

"Bilo je uzbudljivih i manje uzbudljivih pobjeda. Ovo je jedna od onih manje uzbudljivih. Nisam pronašo način kako mu zadati prave udarce. Stalno sam pogađao njegove ruke, a i nisam se branio onako impresivno kako to inače činim", izjavio je Kličko nakon što je 30-godišnjem Jenningsu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon što je ostvario 19 pobjeda.

 

"Ovaj poraz neće narušiti moje samopouzdanje. Nadam se da sam zaradio poštovanje, a uvjeren sam da sam pridobio neke navijače", izjavio je Jennings.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ličko, vladimir, boks