Regija

TROVANJE HRANOM: Studenti iz regije otrovani hranom u crnogorskom Tivtu

Otrovani studenti su iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije i svi su se hranili u hotelu "Kamelija" u Tivtu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Više studenata iz Mostara i kolega iz zemalja regije otrovalo se za vrijeme održavanja međunarodnog skupa skupa strojarskih fakulteta, koji je u utorak završio u Tivtu u Crnoj Gori, izvijestili su u srijedu mediji u BiH pozivajući se na svjedočanstvo studenata iz Mostara.

 

Po navodima mostarskoga portala hercegovina.info kojemu su se obratili studenti koji su sudjelovali na regionalnom natjecanju studenata strojarstva u Tivtu, na kojemu je okupilo oko 450 studenata iz regije, uključujući Hrvatsku, BiH, Srbiju i Sloveniju, došlo je do masovnog trovanja hranom.

 

"Gotovo smo sigurni da smo otrovani hranom iz hotela. Tu smo imali sve obroke, a od kako smo se prekjuče prestali hraniti u hotelskom restoranu, nije bilo novih slučajeva. Studentima je pozlilo prekjučer ujutro. Nastao je opći kaos", rekao je jedan od studenata za portal hercegovina.info.

 

Po istim navodima dvojica njihovih kolega iz Mostara zadržani su u bolnici u Kotoru.

 

Otrovani studenti su iz Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije i svi su se hranili u hotelu "Kamelija" u Tivtu.

 

Po navodima crnogorskih medija na liječenju u Općoj bolnici Kotor zadržan je 21 student sa simptomima trovanja hranom koji su se žalili na mučninu, povraćanje, dijareju, groznicu i povišenu tjelesnu temperaturu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trovanje hranom, studenti, tivat