Mojbiz

ŽUPANIJSKA KOMORA: Plaća u Vukovarsko-srijemskoj županiji četvrtinu manja

Od 1587 tvrtaka s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su predale financijsko izvješće za 2014. godinu, njih 1111 poslovalo je pozitivno, a 476 ih je imalo negativan financijski rezultat.

Piše: PolitikaPlus /Hina

Prosječna plaća u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije 2014. godine bila je 3.690 kuna, što je 25 posto manje od prosjeka Republike Hrvatske i čak 35 posto od plaće u Zagrebu, izvijestila je predsjednica HGK Županijske komore u Vukovaru Vinka Ivanković u četvrtak na na sjednici Gospodarskog vijeća te komore.

 

Od 1587 tvrtaka s područja Vukovarsko-srijemske županije koje su predale financijsko izvješće za 2014. godinu, njih 1111 poslovalo je pozitivno, a 476 ih je imalo negativan financijski rezultat. Unatoč tome, ostvarena konsolidirana financijska bilanca je negativna 52 milijuna kuna jer je tih 476 gubitaša prije oporezivanja ostvarilo gubitak od 547 milijuna kuna, rekla je Vinka Ivanković. Po njezinim riječima, negativni gospodarski trendovi i dalje se nastavljaju u Vukovarsko-srijemskoj županiji čije gospodarstvo, kako je rekla, čini tek 1,5 posto hrvatskoga gospodarstva.

 

U izjavi novinarima uoči sjednice Vinka Ivanković ocijenila je kako okosnicu razvoja Vukovarsko-srijemske županije moraju činiti poljoprivreda i šumarstvo te turizam, a ključnim za konkurentnost te županije istaknula je povlačenje novca iz EU fondova.

 

Najvažnije je da povučemo što više novca iz EU fondova koji nam je na raspolaganju jer će njime naše gospodarstvo postati konkurentnije, zaključila je Vinka Ivanković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosjek, plaće, Vukovar, Gospodarska komora