Komentari

BLOG: ANKICA MAMIĆ: Milan Bandić – romantičar bez razloga ili možda s razlogom

Nevjerojatna je lakoća s kojom gradonačelnik uvijek iznova omalovažava i podcjenjuje sve nas građane ovog Grada.

Piše: Ankica Mamić

Kao žena iznimno poštujem muškarce koji vole svoje žene. I ne varaju ih. Veseli me također da među našim političarima ima istinskih romantika, pa me je tako ponovno posebno raznježio naš gradonačelnik Milan Bandić javnim priznanjem kako voli pisati ljubavne poruke svojoj Vesni. I kako s njome rado odlazi u kazalište. A i otprije znamo kako je on Vesnin najljepši cvijet…. i obrnuto da ne bi bilo zabune, „jer svaku noć i svaki dan daruju sebe jedno drugome“, piše Ankica Mamić u svom novom blogu.

Kako se radi o nepopravljivom romantiku i džentlmenu, dodatno je potvrdio na sjednici Gradske skupštine kada je oduševljeno pričao o garaži ispod Hrvatskog narodnog kazališta i slikovito rekao: „Zamislite, snijeg pada, a ja mogu sa svojom Vesnom lijepo u kazalište, ona u štikli 12 centimetara, a ja u fraku.“  Zamišljam koliko trpi Milan Bandić svih ovih godina jer nije imao priliku, bolje rečeno osigurane uvjete da obuče frak. Sada će sebi konačno i tu želju ispuniti.  

Zaista mi je drago da Milan Bandić sa svojom Vesnom živi pravu bajku. Ali kontekst u kojem se naš gradonačelnik uvijek iznova posluži Vesnom, Rudijem, doskočicama i metaforama nije tako ružičast, dapače, vrlo je ozbiljan. Odnosno trebao bi takav biti za nekoga tko se politikom bavi odgovorno i s poštovanjem prema onima koji su ga birali.  Milanu Bandiću politika je metafora i zabava, pa tako u sjeni njegovih briljantnih doskočica, ostaju gradske teme kao što su nevjerojatna odluka o novoj upravi Holdinga.

Na pitanje HDZ-ove Margarete Mađerić zašto nije smijenjen i Nadzorni odbor Holdinga, ako je  smijenjena Uprava, gospodin gradonačelnik, kako je sam sebe odmah oslovio, odgovorio je  „ko mene batinom, ja njega kruhom“.

Nevjerojatna je lakoća s kojom gradonačelnik uvijek iznova omalovažava i podcjenjuje sve nas građane ovog Grada, bahatost i samodopadnost u ne odgovaranju na konkretna i za građane važna pitanja te prikrivanju samovoljnih i potpuno neracionalnih odluka koje plaćamo uvijek i samo mi.

Milan Bandić je i romantičar i pjesnik i klaun i konj i Batman…..i svašta se tu još da nabrojiti. I to sve s razlogom.  S milijunima njemu osobno važnih razloga.

A mi Zagrepčani ovce kojima mudro manipulira, pa tako svaku odluku o neracionalnom trošenju gradskih novaca opjeva u ljubavnom ili nekom drugom stihu.

Kaže Milan Bandić danas da je garaža ispod HNK komercijalno isplativija i prioritetnija od one kod Klaićeve bolnice. Ok, možda je to stvarno tako. Ali ja bi kao građanka od njega voljela čuti konkretno zašto je to tako i tko je to procijenio, koliko koja od njih košta građane, koliko će biti parkirnih mjesta, tko će graditi. Konkretne podatke o projektu koji se plaća mojim, našim novcem. I tako za sve gradske investicije. Jer ova garaža je samo posljednji primjer, a koliko je takvih Bandićevih projekata bilo da nismo dobili niti jedno obrazloženje i konkretne podatke o njihovom financiranju i realizaciji.

Ali tko smije pitati ovakve ozbiljne stvari ili savjetovati da je politika mjerljiva disciplina dok je Milan u ljubavnom zanosu i dok Vesna u kuhinji u šlafroku guli krumpir, a on na zamagljenom staklu piše „ I love you“.

Blago Vesni, jao nama!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRVATSKA, ZAGREB, MILAN BANDIĆ, ANKICA MAMIĆ