Regija

ZASTRAŠIVANJE: RS: Posljednjih dana učestale provale u kuće hrvatskih povratnika

U razdoblju od 20. do 29. lipnja u povratničkim naseljima Bukovac, Foča i Johovac u općini Doboj dogodio se niz kaznenih djela, provala u obiteljske kuće hrvatskih povratnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U posljednjih deset dana u više naselja na području općine Doboj provaljeno je u devet obiteljskih kuća hrvatskih povratnika, što je oštro osudio potpredsjednik Republike Srpske (RS) Josip Jerković (HDZ BiH) koji je o tome zatražio policijsku istragu, priopćeno je u utorak iz Jerkovićeva ureda.

 

U razdoblju od 20. do 29. lipnja u povratničkim naseljima Bukovac, Foča i Johovac u općini Doboj dogodio se niz kaznenih djela, provala u obiteljske kuće hrvatskih povratnika, navodi se u priopćenju. Pojašnjava se da je provaljeno u devet obiteljskih kuća, te je tom prigodom načinjena materijalna šteta.

 

Dopredsjednik RS Josip Jerković oštro je osudio napade na imovinu hrvatskih povratnika te pozvao Ministarstvo unutarnjih poslova i Centar javne sigurnosti u Doboju, kao i sve druge nadležne institucije da se uključe u rasvjetljavanje ovih kaznenih djela.

 

U priopćenju iz ureda potpredsjednika Republike Srpske se izražava nada da provale u obiteljske kuće nemaju za cilj zastrašivanje hrvatskih povratnika u općini Doboj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvati, srbi, provale, povratnici, rs