Sport

BIVŠI MINISTAR: Željko Jovanović: Čini se da je Dinamo Mamićima služio kao bankomat

Jovanović je kao ministar o hrvatskom nogometu govorio kao o "močvari koju treba isušiti", a danas dodaje kako tada nije bio ni svjestan do koje je mjere bio u pravu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ministar sporta, SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u četvrtak kako bi bilo neodgovorno govoriti o istrazi protiv Zdravka i Zorana Mamića, ali i kako "se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić".

"Istraga je tek u tijeku tako da bi bilo neodgovorno govoriti o njoj, ali svakako želim reći da je Hrvatska danas puno uređenija država nego što je bila prije tri godine, da institucije države rade svoj posao i da te institucije sigurno neće dozvoliti da se ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj kakav je bio prije tri godine, a kaos je sigurno i utaja poreza", rekao je Jovanović novinarima u Saboru.

Naglasio je da nikad osobno nije bio fokusiran na Zdravka Mamića, "nego na sve razno-razne menadžere koji su svoj posao koristili da bi reketarili nogometaše, da bi ih dovodili u robovlasnički odnos i doživotno od njih uzimali nocvac, koji su koristili javna sredstva za privatne potrebe".

"Na žalost, možemo reći da kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojeg su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe, ja bih se usudio reći da je izgleda, a to će istraga pokazati, kako se čini, Dinamo služio kao bankomat braći Mamić. Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori", dodao je.

Jovanović je kao ministar o hrvatskom nogometu govorio kao o "močvari koju treba isušiti", a danas dodaje kako tada nije bio ni svjestan do koje je mjere bio u pravu. "Jer, ako istraga potvrdi navode o utaji poreza, mitu i korupciji, imamo tu i slučaj Šukera i kladioničarske mafije, onda je to dokaz da sam bio u pravu", rekao je Jovanović.

Kazao je i kako ga žalosti što se uskočke istrage neprestano dovode u vezu s izborima. "Izbori su stalno. Ja vjerujem u institucije ove države. Hrvatska je danas puno sređenija nego prije tri godine, zahvaljujući ovoj vladi i vjerujmo organima državne vlasti koji rade svoj posao. Temeljem tog posla ćemo vidjeti koji će biti rezultati istrage i sve što slijedi nakon toga. Ja sam zadovoljan jer se pokazuje da nitko ne može nekažnjeno utajivati porez", poručio je Jovanović.

Mamić je u srpnju prošle godine pravomoćno oslobođen za javno poticanje na nacionalnu mržnju prema bivšem ministru Jovanoviću i srpskoj nacionalnoj manjini. Zbog tog slučaja jednu je noć proveo u pritvoru, a njegov verbalni ispad u radijskoj emisiji naišao je na široku osudu javnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DINAMO, ŽELJKO JOVANOVIĆ, ZDRAVKO MAMIĆ