Tvrtke

NOVI AUTOMOBIL: Koprivnička 'Podravka' predstavila električnu jurilicu Teslu S

'Koprivnička prehrambena kompanija prati nove, ali i postavlja trendove.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Koprivničanaca su subotu na glavnom gradskom trgu imali priliku vidjeti i voziti se u električnom automobilu Tesla S, američke tvrtke Tesla Motors, kojeg je za potrebe svog menadžmenta kupila Uprava Podravke

Podravkino vodstvo javnosti je model američkoga električnog automobila Tesla S predstavilo u povodu godišnjice rođenja značajnog svjetskog izumitelja Nikole Tesle.

Tesla S u Podravkinoj crvenoj boji i sa simboličnom registracijom KC VEGETA predstavlja drukčiji način razmišljanja i odnosa kompanije prema društvenoj odgovornosti, rekla je Dubravka Horvat, voditeljica unaprjeđenja prodaje.

Istaknula je da koprivnička prehrambena kompanija prati nove, ali i postavlja trendove.

Osim toga brinemo i o tome kako što manje zagaditi zrak ugljičnim dioksidom te što manje trošiti goriva. Također, ovime smo spojili dva naša poznata brenda Teslu i Vegetu, dodala je Horvat.

Model električnog automobila Tesla S dugačak je skoro pet metara, ima četiri sjedeća mjesta, a doseg s napunjenim baterijama je 490 kilometara. Najveća brzina je 250 kilometara na sata. Prvi servis ovog automobila obavlja se tek nakon 500.000 prijeđenih kilometara.

Problema s punjenjem Tesle S u Koprivnici ne bi trebalo biti jer su, osim kraj Podravke, u gradu još četiri punionice za električne automobile. Napajanje je besplatno.

Cijena Podravkinog Tesla S modela nakon oporezivanja košta oko 100 tisuća eura. Država je sudjelovala u kupnji Tesle S sa 70.000 kuna poticaja koliko inače daje svim kupcima električnih vozila.

Osim Tesle S Koprivničanci su mogli vidjeti i voziti se u ostalim električnim te hibridnim automobilima koje koristi koprivnička gradska uprava i koji su nabavljeni u sklopu projekta Civitas [email protected]

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

automobil, tesla s, podravka