Regija

ODJECI: Davor Gjenero: Napad na Vučića pokazuje da BiH ne funkcionira kao država

Vučić se u Srebrenici pretvorio iz osobe koja se došla ispričati u osobu kojoj se svi ispričavaju.

Piše: Ivan Klarić

Premijeru Vučiću valja priznati izuzetnu političku vještinu - u trenutku se u Srebrenici pretvorio iz osobe koja se došla ispričati u osobu kojoj se svi ispričavaju. To ne može uspjeti političaru bez velikog talenta, kaže nam politički analitičar Davor Gjenero.

- Ponovno se u kriznoj situaciji ponašao dostojanstveno, ali su ponovno neki sitni ljudi iz njegove orbite reagirali svađalački i nečasno, ističe naš sugovornik i dodaje.
 
- I ovaj slučaj pokazuje da BiH niti 20 godina nakon rata ne funkcionira kao država s punim prerogativima, pa to vješto iskorištavaju oni koji nastoje razoriti tu državu, na kraju će Davor Gjenero.

Da podsjetimo, dok je premijer Srbije Aleksandar Vučić napuštao memorijalni centar u Potočarima neki od okupljenih su ga ispratili zvižducima i povicima te ga čak gađali kamenjem, cipelama i raznim predmetima te ga čak i polijevali vodom. Pogođen je kamenom u glavu i lakše ozlijeđen.

Situaciju je smirio Husein ef. Kavazović, pozvavši okupljene na mir i dostojanstvo. Rekao je da je to njihova dužnost prema žrtvama.

Vučića su vrijeđali i pri samom dolasku u Srebrenicu, no predsjednica udruge 'Majke Srebrenice' Hatidža Mehmedović mu je zahvalila što je došao te mu na rever stavila cvijet, simbol stradanja bošnjaka.

Na ovaj događaj pljuštale su i reakcije u BiH i Srbiji. Reagirali su i hrvatski političari koji su redom osudili fizički napad na Vučića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srebrenica, davor gjenero, aleksandar vučić