Sport

ZNATE IH?: Objavljena snimka osoba za koje se sumnja da su iscrtali svastiku

Mole se građani da, ako prepoznaju osobe na snimci, o tome obavijeste policiju.

Piše: PolitikaPlus

Policija je objavila snimku dvije nepoznate osobe koje dovode u sumnju s iscrtavanjem svastike na travanjaku nogometnog stadiona Poljud 12.lipnja.

 

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska na svojim je službenim stranicama objavila videozapis snimljen na Poljudu u noći s 8. na 9. lipnja 2015. kad je iscrtana svastika.

 

"Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona 'Poljud' u Splitu uočen simbol svastike, objavljujemo videozapis, koji je snimljen u noći 8/9. lipnja 2015. Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u svezu s navedenim događajem.


Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail [email protected]", stoji u obavijesti.

 

Pretpostavlja se da je kukasti križ nastao izlijevanjem herbicida koji je uništio dio travnjaka.

 

Kukasti križ danas je uklonjen, a već u četvrtak bi na trebala stići nova trava koja će pokriti nastalu rupu, doznaje se u Hajduku.

 

Posao sanacije travnjaka dobila je tvrtka "Jadro", čiji su djelatnici u srijedu obavili sve radnje na stadionu, a u četvrtak će postaviti dio trave na tom desetmetarskom komadu travnjaka.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snimka, svastika, poljud