Zdravlje

NOVAC ILI TUŽBA: Sindikat zdravstva traži isplatu razlika za jubilarne nagrade

Na razini riječkoga Kliničkoga bolničkog centra riječ o razlikama za jubilarne nagrade za 652 radnika te da su za njihovu isplatu za 2013. godinu potrebna oko dva milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajdić-Čahut poručila je s konferencije za novinare da bi Vlada hitno trebala donijeti odluku kojom bi se omogućilo da se zaposlenicima u zdravstvu isplati razlika za neisplaćeni dio jubilarnih nagrada u 2013. te da će taj sindikat, ako Vlada to ne učini, tu razliku tražiti sudskim putem.

 

Predsjednica Sindikata zdravstva rekla je da je odluka Vlade o isplati razlike za jubilarne nagrade za radnike od 2014. dalje diskriminirajuća te da je među zdravstvenim radnicima uzrokovala buru nezadovoljstva.

 

Radnici su ogorčeni jer su oni koji su bili 'jubilarci' u 2013. oštećeni, umanjene su im jubilarne nagrade koje im pripadaju i nisu obuhvaćeni odlukom o isplati te razlike, istaknula je.

 

Radmila Belobrajdić-Čahut ocijenila je da je riječ o novcu koji je važan za egzistenciju radnika, pri čemu je navela primjer čistačice s 35 godina radnog staža kojoj, smatra, pripadaju gotovo dvije njezine mjesečne plaće.

 

Predsjednica Sindikata zdravstva također je istaknula da je na razini riječkoga Kliničkoga bolničkog centra riječ o razlikama za jubilarne nagrade za 652 radnika te da su za njihovu isplatu za 2013. godinu potrebna oko dva milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ljubilarne naknade, zdrastvo