Hrvatska

MIRELA HOLY: 'Ulaskom u ORaH Mladen Novak ojačao stranku u parlamentu'

Novak postao član ORaH-a.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy i Mladen Novak, saborski zastupnik iz 6. izborne jedinice, u srijedu su na konferencija za medije objavili da je Novak postao član ORaH-a, te istaknuli da je ORaH time dobio pojačanje u parlamentarnom djelovanju.

Govoreći o razlozima ulaska u ORaH zastupnik Mladen Novak kazao je da u politici nije dugo. U pet godina djelovanja nije bio član nijedne političke stranke. Kao motiv za ulazak u politiku istaknuo je pokušaj da se stane na kraj dominaciji dvaju političkih blokova, između kojih, po njegovim riječima, nema razlike, a ako razlike postoje to su za većinu građana periferne stvari.

"Svaka od ovih opcija s partnerima sustavno je uništavala hrvatsko gospodarstvo i poljoprivredu, gomilajući dug i građana i države, nisu se suprotstavljali bankarima ni tajkunima jer je cijelo vrijeme na sceni korupcija političkih elita, sprega politike i financijskih moćnika" upozorio je Novak.

Kazao je kako vjeruje da je dosadašnjim radom opravdao očekivanja onih koji su mu ukazali povjerenje, te da je uvjerio i druge da su promjene moguće čak i u Hrvatskoj.

"Odlučio sam se za jedinu političku opciju u Hrvatskoj koja nema namjeru podupirati postojeće stanje. Jedini interes stranke je Hrvatska kakvu zaslužuju građani ove zemlje i koja neće biti provincija svjetskih korporacija. Program stranke 'Održivi Razvoj' nije moguće provesti u kratkom vremenu, ali može pokrenuti Hrvatsku u pravom smjeru", istaknuo je Novak.

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy izrazila je zadovoljstvo zbog ulaska Mladena Novaka u stranku, te istaknula kako već tri godine uspješno politički surađuju.

"Otkako sam dala ostavku u Vladi i politički put nastavila djelovanjem u Saboru, iako smo pripadali različitim političkim opcijama naši stavovi o cijelom nizu važnih političkih i društvenih pitanja su se poklapali što je bilo vidljivo iz niza saborskih rasprava, primjerice pitanje HEP-a, HŽ-a i socijalnih pitanja", kazala je Holy.

Na pitanje novinara hoće li osnovati klub, Holy je rekla kako je Novak bio član Kluba nezavisnih ljevičara, a danas i sami rade na formiranju novog kluba.

"Može se očekivati ORaH-ov klub, a u tom slučaju treći će svakako biti netko iz ljevice", dodaje.

Na pitanje o arbitražnom postupku istaknula je kako se konzultirala sa stručnim ljudima o tom pitanju, te došla do zaključka da je potpuno pogrešno što je Hrvatska ušla u takav tip postupka, jer je po njenom mišljenju međunarodno pravo u ovom dijelu potpuno jasno, i Slovenija nema pravo na more. "Ako se održi izvanredna sjednica svakako ćemo tražiti da Hrvatska izađe iz arbitražnog postupka" najavila je Holy.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirela holy, mladen novak, orah