Sport

EURO 2016: Utakmici Albanija - Srbija nazočit će i premijeri dviju država Edi Rama i Aleksandar Vučić

Albanci imaju priliku da pobjedom protiv Srbije ostanu u igri za povijesni, prvi plasman na EURO, dok su Srbi ostali bez šanse.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kvalifikacijska utakmica EURA 2016 između nogometaša Albanije i Srbije igrat će se u Elbasanu, a ne u Skadru, kako je bilo prije najavljeno, priopćio je Albanski nogometni savez.

 

Albanci su dugoočekivanu utakmicu sa Srbima, koja je već proglašena utakmicom maksimalnog sigurnosnog rizika, planirali odigrati na renoviranom stadionu u Skadru, no UEFA im to nije dopustila zbog kašnjenja radova na stadionu "Loro Borići", u koji su Albanci uložili 12 milijuna eura. Tako će se dvoboj Albanije i Srbije igrati 8. listopada na stadionu Elbasan arena, čiji je kapacitet 12.800 gledatelja. Albanci imaju priliku da pobjedom protiv Srbije ostanu u igri za povijesni, prvi plasman na EURO, dok su Srbi ostali bez šanse.

 

Prvi dvoboj ovih reprezentacije prošlog listopada u Beogradu obilježio je prekid zbog "drona" s zastavom Velike Albanije i masovne tučnjave u kojoj su sudjelovali igrači i gledatelji, zbog koje je odlukom Suda sportske arbitraže pobjeda dodijeljena Albancima.

 

Prema najavama, utakmici u Elbasanu nazočit će i premijeri dvije država Edi Rama i Aleksandar Vučić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, ALBANIJA, SRBIJA