Hrvatska

OSUDA: Hrvatski konzervativci osudili paljenje zastave u Vukovaru

Ovakvi potezi i ne začuđuju s obzirom da Republike Srbija 5. kolovoza želi proglasiti Danom žalosti, a njihovi čelnici oslobađaujuću i veličanstvenu vojno-redarstvenu akciju 'Oluja' proglašavaju genocidom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) najoštrije je osudila paljenje hrvatske zastave, koja je u srijedu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti bila izvješena na obiteljskoj kući u Vukovaru, te izrazila zgražanje što je na zgradi generalnog konzulata Srbije u Vukovaru istoga dana srbijanska zastava bila izvješena na pola koplja.

"Nažalost, ovakvi potezi i ne začuđuju s obzirom da Republike Srbija 5. kolovoza želi proglasiti Danom žalosti, a njihovi čelnici oslobađaujuću i veličanstvenu vojno-redarstvenu akciju 'Oluja' proglašavaju genocidom", priopćio je u četvrtak vukovarski HKS.

Iz te stranke srbijanskog generalnog konzula u Vukovaru stoga pozivaju da srbijansku zastavu na pola koplja izvjesi i 18. studenoga, u znak sjećanja na sve poginule i nestale nedužne hrvatske civile i branitelje, posebice one čiji je život skončan brutalno na Ovčari neposredno nakon okupacije Vukovara.

Paljenje hrvatske zastave ocjenjuju kao potez kojim se samo raspiruje vatra između većinskog hrvatskog naroda i srpske ncionalne manjine u gradu heroju, izrazivši nadu kako će počinitelj koji je zapalio zastavu biti ubrzo pronađen i sankcioniran.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VUKOVAR, Hrvatski konzervativci, ZASTAVA