Hrvatska

AKCIJA SPAŠAVANJA: Tražeći Tomislava poginula dvojica egipatskih specijalaca, a troje ih je ranjeno

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je smrti.

Piše: PolitikaPlus

Dvojica pripadnika antiterorističke specijalne jedinice poginula su, a troje ih je ranjeno, u potrazi za Salopekom. Njihovo je vozilo u ulici Assiut u Arishu na poluotoku Sinaj naletjelo na minu koju su postavili pripadnici ISIL-a.


Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je smrt kapetana Mohammeda Amina Ismaila Abyssiniana i regruta Ahmeda Mehanna. Napomenuli su da ih ovaj događaj neće zaustaviti u potrazi za Tomislavom Salopekom.

 

ISIL se ne oglašava

 

I dok traje opsežna potraga za otetim Hrvatom, njegova sudbina još je nepoznata i maglovita i nitko ne želi nagađati. Egipatska službena vlast ništa novo ne iznosi u javnost niti da naslutiti do kuda je potraga uopće stigla. Neki lokalni mediji o Egiptu pišu da još uvijek postoji nada unatoč tome što se teroristi nisu oglasili od petka do kada su odredili rok egipatskoj vladi da u zamjenu za život Tomislava Salopeka pusti muslimanske zatvorenice iz zatvora.

 

Cvrtila: Pregovori bi mogli trajati mjesecima


"Pronađeni su tragovi"

 

Egipatske vlasti i njihove nadležne službe rade sve što je u njihovoj moći kako bi locirale i spasile otetog Tomislava Salopeka, rekao je jučer za Jutarnji list Ahmed Abu Zeid, glasnogovornik egipatskoga Ministarstva vanjskih poslova."Pronađeni su neki dokazi, tragovi koje se ispituje i pokušavaju ga locirati", naglasio je te dodao da su hrvatske i egipatske diplomatske službe i dalje u kontaktu oko cijelog slučaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav salopek, egipat