Hrvatska

TOMISLAV SALOPEK: U Vrpolju zavladao tajac: Svi čekali konferenciju za novinare premijera Milanovića

Nakon objave vijesti da su otmičari pogubili Tomislava Salopeka u Vrpolju je zavladao tajac, a obitelj još nema službene potvrde o ubojstvu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon objave vijesti da su otmičari pogubili Tomislava Salopeka u Vrpolju je zavladao tajac, a obitelj još nema službene potvrde o ubojstvu.

"Pričekajte, obitelj još nema nikakvu informaciju", poručio je prijatelj obitelji Salopek novinarima koji su u srijedu po objavi prvih vijesti o tragičnom ishodu stigli pred njihovu kuću.

Na terasi kafića u središtu mjesta svi su suzdržani. Tragična vijest bila je, na žalost, najvjerojatniji ishod cijele priče, ali je svima lakše bilo vjerovati da će sve ipak dobro završiti, komentar je skupine mladića koji su poznavali Tomislava Salopeka.

Islamska država objavila u srijedu da je pogubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, za što hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova nema potvrdu.

IS je na svom Twitteru objavio fotografiju za koju tvrdi da je fotografija Salopekova tijela, prenio je AFP.

Hrvatski premijer Milanović za 17,00 sati je najavio konferenciju za novinare, a pretpostavlja se da će njezina tema biti upravo slučaj Tomislava Salopeka.

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović otkazala je u međuvremenu sve najavljene aktivnosti.

Salopek je prvi oteti hrvatski državljanin u nekoj stranoj zemlji, a njegovo ubojstvo, ako se potvrdi, prvo je ubojstvo nekog zapadnog državljanina Islamske države u Egiptu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, tomislav salopek, vrpolje