Zdravlje

OPREZ: S tržišta se povlači Ledo pileće usitnjeno meso zbog salmonele

Ledo poziva potrošače da ih kontaktiraju ukoliko imaju navedeni proizvod kako bi im se omogućila zamjena za drugi ili povrat novca..

Piše: PolitikaPlus/hina

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta povlači Ledo Pileće meso usitnjeno od 500 grama, zamrznuti proizvod s datumom zamrzavanja 10. srpnja 2015. i rokom upotrebe do 9. srpnja 2016., jer je u mesu pronađena bakterija iz roda Salmonella.

 

Proizvođač je tvrtka Mesfino iz Čazme, a Ledo je distributer proizvoda.

 

Kako se navodi u objavi Ministarstva, putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g).

 

Mikrobiološkom analizom proizvoda utvrđeno je da on ne udovoljava Uredbi EZ 2073/2005, prema kojoj se ne dozvoljava prisutnost bakterija iz roda Salmonella spp. u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja, navodi se u objavi Ministarstva iz kojeg napominju kako dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

 

Ledo je također obavijestio potrošače o povlačenju navedenog proizvoda, te ih poziva da ih kontaktiraju ukoliko imaju navedeni proizvod kako bi im se omogućila zamjena za drugi ili povrat novca.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

samonela, smrznuta piletina, ledo