Hrvatska

APEL: Tovarnički liječnik Shoukry Nizar: Moramo reagirati humano

'Gledam žene i djecu kako hodaju gladni, spavaju vani u nemogućim uvjetima i svaki čovjek mora reagirati na humani način.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Liječnik u zdravstvenoj ambulanti u Tovarniku dr. Shoukry Nizar, Sirijac iz grada Alepa koji je oženjen Hrvaticom i smatra se Hrvatom, stavio se na raspolaganje hrvatskoj policiji kao tumač u razgovoru s izbjeglicama koje stižu u Hrvatsku.

Dr. Nizar je u srijedu u Tovarniku novinarima izjavio da je sve ovo što se događa tužno i da se tako nešto može dogoditi svakome. "Gledam žene i djecu kako hodaju gladni, spavaju vani u nemogućim uvjetima i svaki čovjek mora reagirati na humani način", rekao je dr. Nizar.

Pohvalio je rad hrvatske policije koja je "napravila veliki posao s izbjeglicama i pružila im toliko potreban mir".

"Izbjeglicama sam rekao da ih ovdje u Hrvatskoj dočekuju kao ljude, bez nasilja, da dolaze u krasnu zemlju s divnim ljudima", rekao je novinarima dr. Nizar, koji u ambulanti u Tovarniku radi već tri i pol godine.

Dr. Nizar je potvrdio da se uz Sirijce, Afganistance i Iračane nalazi i određeni broj ljudi koji ne govori arapski jezik, pa pretpostavlja da je riječ o osobama iz Albanije ili s Kosova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tovarnik, hrvatska, izbjeglice