Komentari

KOMENTAR KREŠIMIRA MACANA: Milanović Karamarku poručio da jednako vole Hrvatsku i da će se sporiti oko rješenja za budućnost

SDP ovim potezom izlazi na teren HDZ-u.

FOTO: SDP
Piše: Krešimir Macan

Jučerašnja scenografija na SDP-ovoj konvenciji ne predstavlja nikakav zaokret u desno jer ga po pitanju patriotizma i ne može biti. Jedna je Dommovina, ili je voliš ili ne, nema tu lijevog ili desnog patriotizma. SDP ovim potezom izlazi na teren HDZ-u koji je prisvojio monopol na domoljublje (pa se tako i zove koalicija, sugerirajući da ova suprotna to nije).

Još je Sanader izrekao onu poznatu: Nitko ne može reći da voli Hrvatsku više od mene. Ne može više, ali može podjednako. Upravo je to poručio SDP - i vi i mi podjednako volimo Hrvatsku, jedinu domovinu. Ajmo sada pričati o nečem drugom npr. budućnosti te iste domovine i njezinih patriota.

Ovo je osobni potez Zoran Milanovića, čije domoljublje nikad niti nije bilo upitno, kojim je kao lider poručio cijeloj javnosti - 2015. je, pred nama je puno ozbiljnih tema - oko ove nema rasprave - ili je voliš ili ne voliš, ali nitko nema monopol na Hrvatsku. Ovim potezom ne želi privući birače s desnice, ali želi sebe istaknuti kao širokogrudnog državnika u očima cijele javnosti.

I da, ovo je uobičajena scena na bilo kojoj konvenciji bilo američkoj ili europskoj. Bili desno ili lijevo nema konvencije koja nije prepuna tisuća zastavica svih veličina. Konačno je taj dekor došao i u Hrvatsku. Vjerujte mi, izgleda moćno na fotografijama i videu.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, sdp, krešimir macan