Tvrtke

RJEŠENJE: Rješenje trgovačkog suda: PR tvrtka Ratka Mačeka ide u stečaj

Zbog nesolventnosti u ovoj godini pokrenut je stečaj tvrtke, a sud je ročište za otvaranje stečajnog postupka zakazao za 10. studenoga.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak objavio je rješenje kojim se nalaže Ratku Mačeku, bivšem glasnogovorniku vlade Ive Sanadera, da sastavi i podnese popis imovine svoje tvrtke MPR Strateško komuniciranje radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja.

 

Ratku Mačeku se nalaže da u roku od osam dana od primitka sudskog rješenja navede kojim nekretninama i imovinom njegova tvrtka raspolaže, koja su njegova potraživanja te ima li na računu i kod koga novčana sredstva. Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga samog Mačeka koji je podnio prijedlog za pokretanje stečaja nad svojom tvrtkom navodeći da ne može uredno izvršavati dospjele obaveze zbog insolventnosti.

 

Mačekova tvrtka MPR Strateško komuniciranje ostala je bez posla u Hrvatskoj otkako je počeo sudski postupak za Fimi Mediju i izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih tvrtki u korist Ive Sanadera i HDZ-a u kojem je Ratko Maček kao trećeoptuženi nepravomoćno osuđen na godinu dana uvjetne kazne uz rok kušnje od četiri godine.

 

Iako je nakon izricanja nepravomoćne presude za Fimi mediju u ožujku prošle godine bilo najavljivano da će se Maček vratiti privatnom poslu u odnosima s javnošću i političkim marketingom, njegova tvrtka MPR Strateško komuniciranje u toj godini imala je samo oko 65.000 kuna prihoda. Zbog nesolventnosti u ovoj godini pokrenut je stečaj tvrtke, a sud je ročište za otvaranje stečajnog postupka zakazao za 10. studenoga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STEČAJ, RATKO MAČEK