Hrvatska

PORUKA IZ RIJEKE: Željko Jovanović: SDP - red, rad i rast; HDZ - nered, nerad i pad

'HDZ-ovi sateliti, od šatoraša, preko kvazibraniteljskih udruga do Crkve, lažu i obmanjuju javnost.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik SDP-a u prošlom sazivu Željko Jovanović rekao u ponedjeljak u Rijeci kako je mandat SDP-a i koalicijskih partnera obilježio red, rad i rast, a HDZ-a nered, nerad i pad te da "njegovi sateliti, od šatoraša, preko kvazibraniteljskih udruga do Crkve, lažu i obmanjuju javnost."

Kako je rekao, SDP i partneri omogućili su da Hrvatska izađe iz krize, u prvoj polovici mandata uvodili su red, a zatim napravili preokret i osigurali rast.

"Hrvatska raste, ide naprijed, proces je nezaustavljiv. U to vrijeme HDZ i njihovi sateliti, od šatoraša, preko kvazibraniteljskih udruga do Crkve, lažu i obmanjuju javnost", ustvrdio je Jovanović i ocijenio da "u HDZ-u samo znaju lagati i krasti".

"Oni su loša vlast i oporba. Oni su loši ljudi", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare zastupnika SDP-a i koalicijskih partnera u prošlom sazivu Sabora.

"HDZ i Karamarko su velika, ne šarena, nego crna laž i obespamećuju Hrvatsku, a svoju kampanju temelje na prekomjernom granatiranju lažima", rekao je te ustvrdio kako su neistinite tvrdnje HDZ-a o visini javnog duga, iseljenim građanima Hrvatske i smanjenju broja radnih mjesta tijekom proteklog mandata Vlade. "Prestanite lagati i obespamećivati Hrvatsku. Nema povratka na staro", rekao je Jovanović.

Zastupnica SDP-a Romana Jerković ocijenila je da je protekli mandat bio težak, ali nitko ne može osporiti da je uveden red i otvoren put napretku. "Svi parametri, od pokazatelja industrijskog rasta, turizma, trgovine na malo, pokazuju da će BDP rasti i u trećem kvartalu, a raste i zaposlenost", ocijenila je.

Ana Komparić-Devčić, također SDP-ova zastupnica, ocijenila je da je red uveden i u zdravstvo. Ova Vlada je prva ozbiljno pokrenula projekt izgradnje novoga riječkoga KBC-a te će se u njemu pacijenti moći liječiti već 2018. godine, rekla je.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja istaknuo je da su mirovine nominalno porasle u mandatu ove Vlade za 4,6 posto, ali, dodao je, važniji je rast mirovinskih prava koji će omogućiti ostvarenje boljih uvjeta umirovljenicima u daljnjem razdoblju.

Dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić (SDP) rekao je da je u protekle četiri godine pokrenuto nekoliko razina rekonstrukcije pruge od Rijeke do mađarske granice te je uloženo u lučku infrastrukturu kako bi se taj grad ostvario kao vrata Hrvatske prema svijetu.

Na novinarsko pitanje da komentira zahtjev Mile Biondića (HDZ) da se SDP ogradi od njegova navodnog upisa na vlastitom facebook profilu u kojemu, kako tvrdi Biondić, Jovanović vrijeđa branitelje, Jovanović je odgovorio kako očekuje da se Rijeka na izborima ogradi od "Biondića i sličnih".

"Nikada nisam vrijeđao branitelje, nego samo Biondića i šačicu pijanih nasilnika koji su željeli napasti sudionike događanja u riječkome HNK 5. kolovoza. Biondić ne zaslužuje komenetar. On je zla osoba i primitivac", ocijenio je Jovanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, željko jovanović