Hrvatska

AKCIJA JUDA : "Jadranka Kosor je inicirala postupak protiv Ive Sanadera"

Kosor je imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Piše: PolitikaPlus

Jadranka Kosor je imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, tvrdi Sloković, odvjetnica bivšeg premijera


Vrhovni sud u četvrtak je odlučio ukinuti nepravomoćnu presudu Ivi Sanaderu i pustiti ga na slobodu uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. U emisiji Otvoreno gostovala je odvjetnica bivšeg premijera Jadranka Sloković koja kaže da još nisu dobili odluku s obrazloženjem razloga ukidanja presude, no zna se da je ona ukinuta zbog bitnih povreda kaznenog postupka i teških povreda prava na pravično suđenje. 

 

Sloković tvrdi da je cijeli proces posljedica političkog neslaganja Ive Sanadera i Jadranke Kosor koju je optužila da je inicirala postupak protiv bivšeg šefa.  Ona se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegovog vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak - rekla je Sloković.  

 

Kosor je, prema dokumentu Ravnateljstva policije u akciji Juda imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću - što je opasna sprega medija, DORH-a i najviše izvršne vlasti - dodala je odvjetnica. Sloković smatra da se kroz medije i rad DORH-a sustavno tijekom pet godina pokušavala gurati teza o korumpiranosti sustava i Sanadera.

 

U emisiju se uključila i prozvana Jadranka Kosor koja je takve optužbe nazvala 'bezobrazlukom, tragikomedijom i tezom na staklenim nogama'. Rekla je da nije usmjeravala svjedoke i da su neki bili u unutarstranačkoj borbi protiv nje. 

 

U emisiji je gostovao i glavni odvjetnik HDZ-a Vladimir Terešak koji smatra da je sve 'montirani politički proces' i da će ova presuda donijeti HDZ-u nekoliko posto više glasova

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stranke, hdz, mladen bajić