Hrvatska

REAKCIJA: HNiP osudio prijetnje Stipe Milanovića Velimiru Bujancu

'Zahtijevamo da policija brzo i odlučno istraži cijeli slučaj, i po potrebi preventivno zaštiti novinare, a DORH poduzme odgovarajuće zakonske mjere protiv Stipe Milanovića.'

FOTO: Facebook/Velimir Bujanec
Piše: PolitikaPlus

Hrvatski novinari i publicisti najoštrije osuđuju verbalni napad i prijetnju premlaćivanjem koju je Stipe Milanović, otac predsjednika vlade Zorana Milanovića, izrekao pred svjedocima njihovom članu novinaru Velimiru Bujancu i kolegi novinaru Gordanu Maliću.

Budući je prijetnju izgovorio otac najmoćnijeg čovjeka u državi, smatramo je ozbiljnom. Također držimo zabrinjavajućim što su policijski službenici kolegu Bujanca slali iz postaje u postaju jer nisu mogli/znali/htjeli preuzeti prijavu protiv g. Milanovića starijeg.

Stoga zahtijevamo da policija brzo i odlučno istraži cijeli slučaj, i po potrebi preventivno zaštiti novinare, a DORH poduzme odgovarajuće zakonske mjere protiv Stipe Milanovića.

Cijeli ovaj slučaj, uključujući i policijsko otezanje s preuzimanjem prijave, podsjeća na vremena za koja smo mislili da su prošla prije 25 godina. Potpuno je neprihvatljivo da političari ili članovi njihovih obitelji prijete novinarima koji rade svoj posao. Stoga pozivamo i sve ostale novinare, da se solidariziraju s kolegama Bujancem i Malićem, a protiv ovakvih vrlo opasnih oblika ponašanja.

Za Hrvatske novinare i publiciste,

Marko Jurič

zamjenik predsjednice

 

"O mojim sinovima pričaš gluposti. Rekao sam Kreši da te treba prebiti..." prijetnja je koju je navodno Stipe Milanović, otac premijera Zorana Milanovića, uputio u subotu Velimiru Bujancu.

 

Bujanec je o navodnim prijetnjama izvijestio na svome profilu na Facebooku, navodeći i da ga je policija slala od postaje do postaje prije no što su zaprimili prijavu te da su ga tjerali da potpiše izjavu o tajnosti izvida, što je on odbio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velimir bujanec, stipe milanović, hnip