Hrvatska

ORAH: Mirela Holy: Drago nam je da se predsjednica odlučila za 8. studenog

To je bilo ono što smo joj mi i sugerirali zato što smatramo da bi bilo jako štetno za društvo da se izbori približe datumu Vukovara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy izjavila je u ponedjeljak da im je drago da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlučila da parlamentarni izbori budu 8. studenoga kako su joj, rekla je, i sugerirali zato što smatraju da bi bilo štetno za društvo da se izbori približe datumu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.   

"Nama je drago da je predsjednica odlučila termin izbora staviti 8. studenog. To je bilo ono što smo joj mi i sugerirali zato što smatramo da bi bilo jako štetno za društvo da se izbori približe datumu Vukovara jer bi to sigurno dovelo do pojačane bipolarizacije političkog spektra i bavljenja temama koje uopće nisu od društvenog interesa", rekla je Holy Hini, komentirajući odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se parlamentarni izbori održe 8. studenoga.

Istaknula je kako u ORaH-u smatraju da je dobro da kampanja traje što kraće, jer će se tako, kako je rekla, "dati kraće vrijeme cirkusiranju vodećih političara iz velikih stranaka".

Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obilježava se 18. studenog. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

orah, mirela holy, izbori