A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/miodrag-demo-hina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandićev kandidat Miodrag Demo dobio potporu generala | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Bandićev kandidat Miodrag Demo dobio potporu generala

Prihvatio bi funkciju ministra branitelja i uredio djelovanje ministarstva prema izraelskom modelu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ratni vojni invalid brigadir Miodrag Demo, nositelj liste Bandićeve Koalicije rada i solidarnosti u VI. izbornoj jedinici, u petak je dobio potporu Hrvatskog generalskog zbora i braniteljskih udruga, a on je na predstavljanju programa u prostorijama Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba poručio da želi ući u Hrvatski sabor isključivo radi borbe za dostojanstvo hrvatskih branitelja.   

 

"Imam snagu, imam ljude, imam iskustvo, imam sve, zajedno s vama", rekao je Demo okupljenim generalima dodavši kako su branitelji temelj hrvatske države, koja je "nakon odlaska pokojnog predsjednika Franje Tuđmana opustošena i razorena kao u ratu".


Poručio je da će ponovno vratiti dostojanstvo braniteljima pa se zato uključio u, kako je rekao, "svoju posljednju bitku da moja Hrvatska bude ljepša i da mojoj djeci i našoj djeci ostavimo ljepšu budućnost".  


Demo je dobio potporu od generala u mirovini Ivana Tolja, Ljube Ćesića Rojsa, Marinka Krešića i Mladena Markača, te predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josipa Klemma i  jednog od zapovjednika obrane Siska i Banije Ivana Bobetka.


Tolj je poručio da je "glas za brigadira Demu glas za hrvatske branitelje, to je glas za Hrvatsku", a Ćesić Rojs da je Demo zaslužio predstavljati hrvatske branitelje. "Ako nema branitelja u Saboru, u Vladi, u budućim ministarstvima - tko će nas predstavljati. I nije ni čudo što smo danas u takvoj situaciji", rekao je Ćesić Rojs. 


Bobetko je zamolio sve hrvatske branitelje koji se nalaze u VI. izbornoj jedinici da daju glas za njihovog suborca Demu, a Klemm je istaknuo kako se Demo nikada nije odrekao generala Ane Gotovine i Mladena Markača, ni kada su to učinili mnogi branitelji i domoljubi.


Dodao je kako nema branitelja iz Zagreba koji je došao u Ured kod Deme, a da mu vrata nisu bila otvorena, pa se nada da će tako biti i ako uđe u Hrvatski sabor.


Krešić  je pak istaknuo da kao glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora može poručiti da većina članova Zbora podupire Deminu kandidaturu. Na predstavljanju Demina programa bio je i general Markač, no on nije ništa govorio.


Odgovarajući na upit postoji li mogućnost da u nekoj poslijeizbornoj koaliciji možda on postane ministrom branitelja, Demo je rekao da bi prihvatio takvu funkciju i uredio djelovanje ministarstva prema izraelskom modelu u četiri sektora - Split, Rijeka, Zagreb i Osijek. Decentralizacijom bi se 900 milijuna kuna za skrb o braniteljima rasporedila na četiri regionalna centra i time omogućila sveobuhvatna skrb za branitelje, kaže Demo.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

generalski zbor, miodrag demo