Hrvatska

MEDIJI: Problemi u Mostu? Prgomet se sastao s Milanovićem, Petrov demantira raskol

Sve su glasnija šaputanja o razjedinjenju unutar Mosta. Prgomet o sastanku s Milanovićem: Ja od razgovora ne bježim.

Piše: Ivan Klarić

Most je kasno poslijepodne održao novu sjednicu Nacionalnog vijeća. Na koju nije došao Drago Prgomet. U medijima se u večernjim satima počelo pojavljivati sve više priča o razjedinjenju unutar Mosta. Navodno, postoje dvije frakcije - ona koja se okupila oko Petrova koja traži Vladu nacionalnog jedinstva i ona oko Prgometa koja je za suradnju sa jednom od velikih stranaka ili - nove izbore.

- Današnje ponašanje pokazuje koliko smo homogeni. Sve ostalo su spinovi i insinuacije koje dolaze iz drugih tabora i nemaju smisla, izjavio je Božo Petrov na kraju sastanka.

Na upit o tome zašto na sastanku nije bio i Drago Prgomet, članovi stranke su odgovarali da ima "drugih obaveza".

Inače, kako su u razgovoru za PolitikaPlus rekli naši sugovornici bliski Dragi Prgometu je da su 'druge obaveze' stvarni razlog Prgometovog nedolaska na sjednicu.

 

Jesu li te 'druge obaveze' sastanak sa Zoranom Milanovićem, kako javljaju neki mediji, nismo uspjeli saznati. Naime, u medijima su se večeras pojavile informacije kako se Prgomet u večernjim satima sastao s Milanovićem. A da se s Milanovićem sastao, Drago Prgomet je potvrdio za Večernji list.


- Razgovarao sam i s Milanovićem i s Karamarkom i s Reinerom, ja od razgovora ne bježim, poručio je Prgomet.

 

Da nešto ne štima u Mostu, dokazuje i današnji mail kojeg je poslala dosadašnja glasnogovornica Drage Prgometa Sanela Dropulić. Ona je u emailu, koji je dojučerašnja glasnogovornica Dropulić proslijedila medijima, napisala da "odlukom Petrova ulogu glasnogovornika Mosta do daljnjega ima agencija Grizli komunikacije d.o.o.".

Isto tako u tom emailu piše: "Dr. Prgomet do daljnjega neće davati izjave".

Da podsjetimo, Božo Petrov je danas poručio kako su HDZ-u i SDP-u predložili Vladu nacionalnog jedinstva. Ideju je vrlo brzo odbio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a u SDP-u kažu da 'velika koalicija koja, osim SDP-a i MOST-a, uključuje i HDZ, iz perspektive vladajuće stranke nije samo teško zamisliva već i nepotrebna'. – Da želimo veliku koaliciju, imali bismo je već sa HDZ-om, poručili su iz SDP-a,

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

drago prgomet, božo petrov, most