Hrvatska

"TAJNI SASTANAK": Aleksandra Kolarić: Milanović je namjerno kompromitirao Prgometa i svezao ga uz sebe

'Nakon ovoga Prgomet je, kako to narod kaže: ili Zokin ili Božji.'

Piše: Ivan Klarić

Milanović je plasiranjem informacije o "tajnom" sastanku s Prgometom medijima, namjerno kompromitirao Prgometa i svezao ga uz sebe. Kompromitirao ga je kao nekog tko iza leđa šefu stranke na čijoj je listi ušao u Sabor, tajno pregovara, a ujedno mu je smanjio daljnji manevarski prostor i mogućnosti drugih opcija, kaže nam komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić kada smo je upitali za komentar sinoćnjeg "tajnog" sastanka Drage Prgometa i Zorana Milanovića.

- Pored toga mu je "nalijepio" i cijenu na čelo u obliku stolaca u vladi. Nakon ovoga Prgomet je kako to narod kaže: ili Zokin ili Božji. S druge strane, Milanović je indirektno poslao poruku i Petrovu tj. prijetnju da će mu kupiti zastupnike i pocijepati Most, kaže Kolarić i nastavlja.

- Prgomet se Mostu priključio kasno, u zadnji tren pred izbore i za pretpostaviti je da nema onaj utjecaj među zastupnicima Mosta koji pokušava prikazati novinarima. Osim Lovrinovića, s kojim je povezan interesno, niti jedno drugo ime se nije izjasnilo da podržava Prgometa, a ne Petrova. Prgomet se previše lagano uhvatio u Milanovićevu paukovu mrežu, jasno će naša sugovornica.

- Dogodilo mu se to stoga jer za cilj nema nažalost jačanje Mosta, što bi trebalo biti logično, nego rušenje Karamarka. I procijenio je da je za to pptrebno da on i Most dovedu SDP na vlast. Pri tome je debelo pogriješio kad nije shvatio da nakona toga poteza, možda nema Karamarka na čelu HDZ-a, ali zasigurno više nikada nema niti Prgometa u vrhu HDZ-a. Takve poteze ne oprašta članstvo niti jedne stranke. Pored toga i SDP-u treba cijeli Most iz razloga što ako i uspije vrbovati Prgometa i još pokojeg, oni odlaze u izvršnu vlast. Na njihova mjesta u Sabor dolaze oni zastupnici koje odredi Petrov. Što znaČi da Milanović i opEt nema većinu, na kraju će Kolarić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, aleksandra kolarić, hdz, sdp, drago prgomet, zoran milanović, izborihr