Hrvatska

UZ HDZ: Darinko Kosor: Mi se ne sastajemo po kućama i ne snimamo ljude

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je u petak da njegova stranka do kraja ostaje uz Domoljubnu koaliciju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je u petak da njegova stranka do kraja ostaje uz Domoljubnu koaliciju.

 

 "S kim uđeš, s tim ostaješ. To je za časne ljude, a oni koji nisu časni, ti mijenjaju boje", izjavio je Kosor novinarima prije ulaska u središnjicu HDZ-a. 

 

 Ocijenio je da SDP i njegovi partneri neće skupiti dovoljan broj potpisa za formiranje buduće vlade te istaknuo kako Domoljubna koalicija skuplja svoje potpise i vjeruje da će ili biti dogovora s Mostom ili se ide na nove izbore.

 

Kosor je rekao da su s Mostom dosad imali samo jedan sastanak. "Mi se ne sastajemo po kućama i ne naručujemo tajna snimanja ljudi s kojima želimo biti koalicijski partneri. Mi smo korektni", kazao je. Upitan hoće li se sada lakše dogovoriti s Mostom kada Drago Prgomet više "nije u igri", odgovorio je da to ovisi o Mostu.

 

 "Most i dalje ima 18 zastupnika i za koga se opredijele formirat će većinu u Saboru i sastaviti buduću vladu", poručio je Kosor i dodao da se Vlada mora što prije formirati radi svih hrvatskih građana.

 

Neostvarivom smatra ideju o vladi nacionalnog jedinstva jer Hrvatska, naglasio je, nije u nikakvom sigurnosnom stanju koje bi zahtijevalo takvu vladu. S obzirom na izborne rezultate, rekao je, postoje tri velike grupacije koje mogu formirati većinu - dvije mogu formirati većinu, a Most neka se opredijeli. "Što se HSLS-a tiče, mi možemo biti dio vlasti, ali i oporba", istaknuo je Kosor.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, hsls, darinko kosor, hdz