Zagreb

AKCIJA: Zagrebačka policija zaplijenila preko 10 kilograma marihuane

Zagrebačka policija uhvatila je 29-godišnjaka.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija uhvatila je 29-godišnjaka kod kojega je pronašla više od 10 kilograma marihuane, u prodaji na veliko vrijednije od dvijesto tisuća kuna.   

 Osumnjičeni se našao pod policijskom istragom nakon  što su prošlog četvrtka policajci u Novom Zagrebu uhitili dvojicu muškaraca kod kojih su pronašli kilogram marihuane.

 Pokazalo se da je dvojac drogu nabavio od 29-godišnjaka kod kojega je u pretrazi stana i garaže, uz 10-ak kilograma marihuane, pronađeno i više od 33 tisuće kuna, digitalna vaga za precizno mjerenje i manja količina "ecstasya" (MDMA). Policija ga tereti da je nabavljao veće količine marihuane i ecstasya koje je preprodavao na ilegalnom narko tržištu.

 Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na veliko dostigla bi cijenu preko 200.000 kuna, dok bi cijena u uličnoj prodaji bila višestruko veća.

 Nakon kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je državnom odvjetništvu kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 Muškarce u dobi od 34 i 24 godine, kod kojih je pronađen kilogram marihuane, također se terete zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a predani su pritvorskom nadzorniku primorsko-goranske policije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marihuana, policija, zagreb