Hrvatska

REAKCIJA: MUP demantirao The Sun: Novinar laže, evidentiran je u Tovarniku

Novinar britanskog lista The Sun Emile Ghessen lagao je da je prošao od Turske do Pariza bez da je ikome pokazao svoju putovnicu.

FOTO: MUP
Piše: PolitikaPlus

Novinar britanskog lista The Sun Emile Ghessen lagao je da je prošao od Turske do Pariza bez da je ikome pokazao svoju putovnicu. Njegovu laž, objavljenu u jednom od najčitanijih britanskih dnevnika, razotkrila je upravo - hrvatska policija, prenosi Jutarnji list.

U priopćenju danas objavljenom na stranicama MUP-a, policija tvrdi kako je evidentirala Ghessena 23.11. u 14,10 na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u RH, te 24.11. u 17,20 sati na izlazu iz RH na Zračnoj luci Pleso. To čak znači i da je lagao kako je do Munchena došao vlakom kroz Sloveniju i Austriju.

Priopćenje MUP-a RH prenosimo u cijelosti:

Ravnateljstvo policije oštro demantira dio teksta objavljen na web portalu britanskog lista The Sun, u sklopu kojega je objavljeno kako je novinar lista prošao kroz Republiku Hrvatsku, a da pritom nad njim ni u jednom trenutku nije obavljena granična kontrola od strane hrvatske policije.

Naime, radi se o neistinitim i netočnim tvrdnjama jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23.11.2015. u 14:10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u RH, dok ga je 24.11. u 17:20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz RH.

Kao dokaz tome objavljujemo i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole. Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

novinar, tovarnik, mup, the sun, mediji