Hrvatska

NAKON DEMANTA IZ MUP-A: Britanski 'The Sun' istražuje istinitost teksta o nekontroliranom prolasku kroz izbjegličku rutu

Uredništvo toga lista potvrdilo je da provjerava istinitost teksta.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo tvrdnje britanskog novinara Emila Ghessena da je bez ikakve kontrole prošao izbjegličkom rutom kroz Hrvatsku, objavljene u listu "The Sun", uredništvo toga lista potvrdilo je da provjerava istinitost teksta.  

 

Kako piše britanski "Independent" tekst, objavljen u subotu u tiskanom izdanju Suna, uklonjen je sa Sunove internetske stranice a glasnogovornik tabloida kazao je kako je u tijeku istraga.

 

Novinar nije član uredništva Suna nego slobodni autor dokumentaraca čije su radove često koristili nacionalni mediji", kazao je glasnogovornik Suna za Independent. I Facebook stranica i Twitter račun novinara Ghessena zatvoreni su, dodaje Independent.

 

Ghessen je u tekstu, u kojem tvrdi da je prošao 2000 milja dug put izbjegličkom rutom, napisao da je kroz Hrvatsku prošao bez ikakve kontrole.

 

Nakon toga MUP je objavio da je njegov ulazak u Hrvatsku evidentiran u Tovarniku 23. studenoga u 14.10 a da je Hrvatsku napustio 24. studenoga zrakoplovom iz Zagreba u 17.20 te je objavio presliku njegove putovnice.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

THE SUN, NOVINAR, MUP