Svijet

BUENOS AIRES: Nakon 39 godina jedna baka sa Svibanjskog trga pronašla unuku

Nakon 39 godina neumorne potrage, našle su se Maria Chicha Mariani (91) i njezina unuka Clara Anahi

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon 39 godina potrage jedna od osnivačica Baka sa Svibanjskog trga Maria "Chicha" Mariani, upravo je pronašla svoju unuku, koju je kad je imala tri mjeseca oteo policajac nakon ubojstva njezine majke tijekom argentinske diktature (1976.-1983.).

 

Clara Anahi, smatrana nestalom od 24. studenoga 1976., tako postaje 120. dijete koje je hunta "ukrala" i koje je identificirano, objavila je u četvrtak Zaklada Anahi koju je 1989. osnovala Maria Mariani nakon što je napustila vodstvo Baka sa Svibanjskog trga.

 

"Nakon 39 godina neumorne potrage, našle su se Maria Chicha Mariani (91) i njezina unuka Clara Anahi", piše na svojoj Facebook stranici Zaklada dok je selfie s tog susreta objavljen na društvenim mrežama bez navođenja datuma.

 

Clara Anahi, čija je fotografija kao bebe desetljećima objavljivanja na njezin rođendan, iskazala je "upornost da dođe do svoje bake i uvjerila se uz pomoć analize u njihovu genetičku povezanost", sada utvrđenu "u razini 99,9 posto".

 

Slučaj se pročuo u svijetu zbog objave otvorenih pisama Marie Mariani svojoj unuci.

 

Claru Anahi oteo je u automobilu 24. studenoga 1976. jedan policajac nakon ubojstva njezine majke pri upadu sigurnosnih snaga u njihov dom u La Plati. Daniel Mariani, sin Marie "Chiche", ubijen je osam mjeseci kasnije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

baka, argentina, unuka