Hrvatska

ODJECI: Ranko Ostojić odgovorio na Grmojine tvrdnje o praćenju Bože Petrova

Pozivam gospodina Petrova da nas dvojica direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme.

Piše: PolitikaPlus

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u utorak je bio gost u Dnevniku Nove TV te je prokomentirao Grmojine tvrdnje o praćenju Bože Petrova i njegovu sumnju da je upravo Ostojić odgovoran za to praćenje.


'Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraga. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio. Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da nas dvojica direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravu, tko govori istinu', izjavio je Ostojić.


Na pitanje otkud optužbe iz Mosta, Ostojić odgovara da je vjerojatno riječ o bacanju prašine u oči. 'Imaju vjerojatno nekih drugih problema. Bilo bi bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo', rekao je.


Ostojić je napomenuo da MUP tijekom izborne kampanje mostovci nisu spominjali. 'Nikad tema sigurnosti nije bila niti došla na red pregovora. Ne znaju, u svojim papirima pišu, ne znaju niti da je glavni ravnatelj policije - glavni ravnatelj policije, a ne načelnik uprave policije. Prema tome, bilo bi dobro kad već hoće o tome – idemo direktno suočavanjem, pa da vidimo tko govori istinu', rekao je.


Voditelji su Ostojića pitali zašto Most, po njegovom mišljenju, želi MUP, a on je odgovorio da se to možda događa 's trenutkom u kojem, nakon što im je upala osoba na sastanak, 45 minuta sjedila tamo, uzeli su zaštitarsku tvrtku, vjerojatno imaju loše savjetnike'.


'Ti savjetnici su godinama bili vrh obavještajnog sustava u RH pa će to vjerojatno i biti imena ljudi koji će sutra voditi ovu državu. Jedno licemjerje koje, stalno govore o tome, kako se bore navodno protiv korupcije kako su spremni učiniti velike zahvate, bez ikakvih dokaza, indicija, optužuju po meni, bez ikakve osnove. Ono što ja moramo reći je da Božo Petrov niti je praćen niti je prisluškivan, niti je izlistavan. Za sve to postoji evidencija. Jučer su itekako napali gospodina Glavnog državnog odvjetnika, upravo na način da su rekli da se slabo bori protiv korupcije, jer oni ne poznaju sustav. Oni niti ne znaju da je šef predkaznenog postupka i u svim radnjama koje treba raditi upravo Glavni državni odvjetnik. A vrijeme u kojemu je upravo njihov partner, koalicijski partner, jer ga tako sad već i zovu, gospodin Milijan Brkić, pratio starog Glavnog državnog odvjetnika i novog Glavnog državnog odvjetnika, mi smo spriječili izmjenama zakona o policijskim poslovima i ovlastima', kazao je Ostojić.


Izjavio je da ga iz Uskoka zasad nisu zvali, ali da će se, u slučaju da poziv dođe, odazvati 'bez ikakvih problema'.


'Ali sigurno da ću im onda dati nešto što je objavljeno (vadi iz džepa sakoa papir) 1. prosinca, znači davno.'


'O čemu se radi?', pitali su ga.


'Evo, vi malo to proučite. Možete malo pogledati ako hoćete (pokazuje papir na kojem je nešto isprintano)'.


'Možete reći gledateljima o kojem se dokumentu radi?', glasilo je sljedeće pitanje.


'Kriminalna hobotnica Bože Petrova prvi dio. Ja skinuo s portala, uredno. Evo izvolite. To je bilo 1. prosinca. Ako imaju lokalnih problema neka oni to rješavaju tamo a ne preko leđa policije', rekao je Ostojić.


Podsjetimo, Nikola Grmoja je novinarima ranije rekao da je u Sabor sitgla anonimna prijava pod naslovom 'Politička hobotnica Bože Petrova'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nikola grmoja, uskok, pnuskok, božo petrov, ranko ostojić