Hrvatska

KOMENTAR: Borislav Ristić: Afera s prisluškivanjem nepotrebna i štetna za Most

'Kako će opravdati inzistiranje na stručnosti, ako su sami pokazali ovu razinu amaterskog odnosa prema službama iz resora koji će sutra preuzeti?'

Piše: Ivan Klarić

Priopćenje USKOK-a, u kojem je potvrđeno da Božo Petrov nije bio praćen, duboko kompromitira optužbe koje su na račun ministra Ranka Ostojića stizale od predstavnika Mosta, ističe kolumnist Večernjeg lista Borislav Ristić. 


Naš sugovornik kaže da je takav ishod bio i očekivan, imajući u vidu da predstavnici Mosta nisu iznijeli nikakve dodatne argumente za svoje trvdnje, osim glasina. 


- Iznositi takve optužbe prema vrhu sigurnosnog aparata bez jasnih dokaza graniči s političkim amaterizmom, na što smo već navikli kada je u pitanju Most. Osim ako iznošenje tih optužbi nije bilo u funkciji "dizanja prašine", kako bi se skrenula pažnja s pregovora oko nove Vlade, ili pak, još gore, u funkciji pritisaka pri raspodjeli resora, tvrdi Ristić i nastavlja. 


- Kako god, ovo ostavlja loš dojam. Tim više što je u pregovorima s Domoljubnom koalicijom, kako smo mogli čuti iz novinskih izvješća, najviše natezanja bilo upravo oko resora MUP-a i pravosuđa, pri čemu je upravo Most izašao kao pobjednik. Kako će sada opravdati svoje inzistiranje na stručnosti pri raspodjeli resora, ako su sami pokazali ovu razinu amaterskog odnosa prema službama iz resora koji će sutra preuzeti? Sada treba očekivati "spuštanje lopte" radi saniranja neželjenih posljedica ovakvog istrčavanja s neprovjerenim optužbama. No, sva je prilika da će ovaj slučaj biti samo još jedan u nizu nepotrebnih negativnih dojmova u vezi s reformskim potencijalom budućih upravitelja Hrvatskom i prije nego što su preuzeli poluge vlasti, na kraju će Borislav Ristić.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

USKOK, borislav ristić, praćenje, most, pnuskok