Hrvatska

VLADA: Branko Grčić: Možemo zadovoljni zaključiti ovaj mandat

I na početku mandata nove Vlade vidjet će se rezultati onoga što smo radili.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tehnički potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je u četvrtak da je u drugom dijelu mandata Vlada napravila velik posao, pa misli da mogu zadovoljno zaključiti svoj mandat.


"To se vidi svaki dan i vidjet će se. I na početku mandata nove Vlade vidjet će se rezultati onoga što smo radili. Uvijek se može bolje, ali ono što je zadnjih dvije godine krenulo, posebno u gospodarstvu, pa i u provedbi određenih reformi, mislim da možemo zadovoljni zaključiti ovaj mandat", rekao je Grčić novinarima uoči sjednice Vlade.


Upitan koga priželjkuje da dođe u njegovo ministarstvo uzvratio je kako posebnih želja nema ali se govori kako bi to vjerojatno mogla biti  HDZ-ova Ivana Maletić.


Na pitanje do kada se produžuju mandati direktorima javnih poduzeća Grčić je pojasnio kako u skladu s primopredajom vlasti mandate na raspolaganje daju u roku 15 dana od formiranja nove Vlade, a onda kreću natječaji koje će pokrenuti nova Vlada. "Bilo bi nekorektno da smo mi to radili sada pred kraj mandata", rekao je.


Grčić je komentirao i najave prema kojima bi se Vlada mogla preseliti u "Kockicu" rekavši kako bi bilo možda dobro da se integrira vladine institucije. "Bilo bi efikasnije i bolje, smanjili bi se troškovi ako bi to bilo na jednom mjestu, međutim, prostor je ograničen. U 'Kockici' već imamo neka ministarstva, prostor je ograničen i teško će biti integrirati cijelu Vladu",  ustvrdio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, branko grčić, sdp