Mojbiz

OSVRT: Orešković u Kitzbuehelu s investitorima, evo kako to komentira Grčić

Očekujem kontakte mandatara sa svim onim relevantnim investitorima koji kupuju hrvatske obveznice.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tehnički potpredsjedndik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić u četvrtak se uoči sjednice Vlade osvrnuo na odlazak mandatara Tihomira Oreškovića u austrijski Kitzbuehel na razgovor s investitorima, rekavši da takav posao treba odrađivati i upoznati ih s idejama oko reformi.


"Očekujem kontakte mandatara sa svim onim relevantnim investitorima koji kupuju hrvatske obveznice", kazao je  Grčić odgovarajući na pitanja novinara. "Takav posao treba odrađivati, to je kontinuirani posao, taj posao se nastavlja na 'road show' za prodaju hrvatskih obveznica i to je uobičajena procedura", istaknuo je Grčić.


Napomenuo je i da na "road show" češće idu ministri financija, ali da je dobro da i mandatar pokaže koliki je interes Hrvatske da se te obveznice prodaju po što povoljnijim uvjetima.

 

"I da kaže, naravno, svim tim investitorima, koje su ideje prije svega oko reformi, daljnjeg procesa fiskalne konsolidacije i svega onoga za što su investitori itekako zainteresirani", zaključio je Grčić.

 

Orešković je u Kitzbuehelu, gdje zajedno s guvernerom HNB-a Borisom Vujčiće, sudjeluje na zatvorenom susretu predstavnika investitora i banaka u organizaciji Unicredita. S investitorima će, kako je najavio dan ranije, razgovarati o hrvatskome dugu koji iznosi skoro 90 posto BDP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branko grčić, investitori, tihomir orešković