Hrvatska

KLEVETA: Ostojić najavio tužbu zbog optužbe da je imao plan za likvidaciju Gotovine

To je moje privatno pravo, odlučio sam da sebi omogućim dodatne prihode koji su mi dopušteni, a to je da tužbama protiv lažova mogu dobiti dodatne stvari.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je u srijedu da će podnijetu tužbu zbog klevete protiv tajnika HDZ-ovog Odbora za branitelje Josipa Vidovića koji ga je dan ranije prozvao da je imao plan kako likvidirati generala Antu Gotovinu ako ga ne uhitite.

 

Ostojić je Vidovića odlučio tužiti nakon što je jučer u emisiji Studio 4 HRT-a rekao: "Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da su 2002. godine, ja mislim Ranko Ostojić, napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, a ako ga ne može uhititi da ga likvidira". 

 

"To je moje privatno pravo, odlučio sam da sebi omogućim dodatne prihode koji su mi dopušteni, a to je da tužbama protiv lažova mogu dobiti dodatne stvari koje će biti najbolje upotrebljene, a to je za školovanje djece", rekao je Ostojić na primopredaji policijskog helikoptera u zračnoj luci Pleso.

 

"Hvala im na tome i drago mi je da sam napokon u prilici da mogu imati dodatne prihode, a oni koji žele lagati, ne znam s kojom svrhom to imaju namjeru raditi", dodao je.

 

Ostojić je ustvrdio da je nesklon situacijama da se bez argumenata i dokaza napada i laže i da se izmišljaju priče, jer to nije dobro. "To je kontaminiranje političkog i medijskog prostora i mislim da nisam imao druge. Nikad nikog nisam tužio, ali što je previše, previše je", kazao je Ostojić.

 

Ranije je najavio da će tužiti i glasnogovornika Mosta Nikolu Grmoju zbog izjave da je Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti, odnosno da ima indicije kako je čelnika Mosta Božu Petrova nakon izbora protuzakonito obrađivao PNUSKOK. Tužbu je najavio nakon što je Uskok izvijestio da su tijekom izvida pribavljeni podaci nadležnih državnih tijela iz kojih proizlazi da Petrov nije bio praćen.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante gotovina, kleveta, ranko ostojić