Hrvatska

SDP: Željko Jovanović: Vladajući namjeravaju preuzeti javne medije

Namjeru vladajućih da politički preuzmu medije dokazuje to što je prvi put Odbor za medije u rukama vladajućih, a ne oporbe, rekao je Jovanović.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je da prvi dani djelovanja nove Vlade upućuju na zaključak da se pojavljuju nove podjele, progoni nepodobnih, zlouporaba vojske i policije te da se preuzimaju javni mediji u političke svrhe. 


  Namjeru vladajućih da politički preuzmu medije dokazuje to što je prvi put Odbor za medije u rukama vladajućih, a ne oporbe, rekao je Jovanović na stranačkoj konferenciji za novinare održanoj u utorak u Rijeci. Namjera je ugasiti kritičko razmišljanje i priprema se radikalizacija, birači nisu za to glasovali na izborima, nego su bili izmanipulirani i prevareni, kazao je. 


 Zato smo mi u SDP-u tu, da ukazujemo na probleme i nudimo rješenja, poručio je. Najavio je da će SDP u Hrvatskom saboru inzistirati na provođenju reformi kako ih je izlagao Most tijekom pregovora o sastavljanju Vlade. Vidjet ćemo kako će glasovati o tome zastupnici Mosta nezavisnih lista i time ćemo dokazati da je Most skupina koju su zanimale samo fotelje i koja je poslužila kao mostobran za dolazak HDZ-a na vlast, kustvrdio je.


 Premijer Tihomir Orešković je "u svojevrsnoj talačkoj krizi između nevjerodostojnog Petrova i prvog potpredsjednika Vlade zaduženog za radikalizaciju, Tomislava Karamarka", rekao je i poručio: "Mi želimo pomoći našem premijeru da se oslobodi te talačke krize." 


 Izrazio je uvjerenje da će Orešković spriječiti zaustavljanje kurikularne reforme.


 Pozvao je ministra branitelja Miju Crnoju da podnese ostavku i rekao da branitelji ne zaslužuju "takvu osobu" na čelu ministarstva.  "Riječ je o nasiniku, lažovu i čovjeku koji potkrada državu," rekao je pozivajući se na novinske napise da je Crnoja pebivalište prijavio izvan Zagreba zbog neplaćanja prireza. 


 Na novinarsko pitanje spremaju li s progoni i u SDP-u, s obzirom na medijske napise kako neki članovi čelništva neće imati mjesta u stranci ako izgube unutarstranačke izbore, Jovanović je ustvrdio da će nakon tih izbora SDP biti još jači. Nitko neće imati razloga izaći iz stranke nakon toga, a svakako nitko neće biti izbačen zato što misli drugačije ili je bio protukandidat, rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, hdz, sdp, željko jovanović, javni mediji