Hrvatska

JOSIP KLEMM: Branitelji ne idu u rat, TO JE LAŽ! Ako se dokaže krivnja, tražit ćemo Crnojinu ostavku

Mi smo ratovali od '91. do '95. za demokraciju i sve građane. Nije nam palo na pamet nikakav rat i nemojte ni pomišljati da će se takvo šta dogoditi.

Piše: PolitikaPlus

Josip Klemm je na konefenciji za medije u šatoru u Savskoj 66 kazao da neće prekinuti prosvjed sve dok se ne riješe neki problemi branitelja koji se mogu riješiti u kratkom roku.

 

Gospodin Karamarko nikad nije izjavio da će branitelji ići u rat zbog Crnoje, kako su prenijeli neki mediji, kazao je Klemm. 'To je laž'.

''On sigurno nema takvo mišljenje, a branitelji u Savskoj sigurno neće dopustiitI nove sukobe. Mi smo ratovali od '91. do '95. za demokraciju i sve građane. Nije nam palo na pamet nikakav rat i nemojte ni pomišljati da će se takvo šta dogoditi. Ne postoji ni jedna izjava da je Kramarko to rekao'', kazao je. 'Crnoja će sam otići ako je prekršio zakon, a ako nije dat ćemo mu potporu', kazao je Klemm.

 

Upitan do kad će ostati u Savskoj Klemm je kazao da neće otići dok se ne ispune njihove kratkoročni zahtjevi.

 

''Sjetite se da su svi rekli da smo ovdje zbog Karamarka i Bandića. Kada smo bili na razgovoru s predsjednikom Sabora iznijeli smo kratkoročne i dugoročne stvari koje se mogu riješiti. Dok se kratkoročne ne riješe Savska ostaje i dalje'', rekao je on. Najavio je kako će branitelji tražiti ostavku ministra Crnoje ako se dokaže da je kriv.

 

''Ja sam rekao da mi nismo suci da sudimo ovdje bilo kome. Idemo s argumentimma pa da vidimo - ako se dokaže da je Crnoja prekršio zakon on će sam podnijeti ostavku. Ako je prekršio zakon branitelji će tražiti da ode, a ako nije dat ćemo mu potporu'', kazao je Klemm. ''Prosvjed još uvijek traje, a mnoge teme koje smo otvorili su ozbiljno shvaćene u društvu. Ne želimo dijeliti na 'mi ili oni' kao bivši premijer Milanović'', dodao je.

 

Ogradio se i od ustaških pokliča koji su se mogli čuti na prosvjedu potpore za Z1 televiziju.

 

Branitelji se jasno ograđuju od svih poklika koji aludiraju na zločne iz Drugog svjetskog rata. Na zadnji prosvjed koji je bio za slobodu medija, mi nismo išli da bi vrijeđali, nego da bi dali potporu vama novinarima. Hrvatski branitelji su odlazili do tih ljudi i govorili im da to ne govore. Takvi usklici ne mogu baciti sjenu na ono što želimo dobro - komentirao je Klemm vikanje "Za dom, spremni" na prosvjedu potpore za Z1 televiziju. Naglasio je i da prosvjednici nisu protiv građana srpske nacionalnosti i kritizirao bivšeg predsjednika i premijera. - Hrvatski branitelji nisu bili u sukobu sa građanima srpske nacionalnosti, nego sa mišljenjima Milanovića i Josipovića koji su htjeli na sve način obezvrijediti Domovinski rat i hrvatske branitelje - zaključio je Klemm

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANITELJI, JOSIP KLEMM