Hrvatska

STAV: Ivo Josipović poručuje: Nikad ne bih pomilovao Leona Sulića!

Nova Komisija za pomilovanja koju je lani imenovala Kolinda Grabar Kitarović pomilovala je tajkuna Leona Sulića.

Piše: PolitikaPlus

Nova Komisija za pomilovanja koju je lani imenovala Kolinda Grabar Kitarović pomilovala je tajkuna Leona Sulića, koji je završio u zatvoru nakon dvije godine bijega od hrvatskog pravosuđa.


Ivo Josipović komentirao je navedeno na N1 televiziji, a nije siguran koliko je točno ljudi on pomilovao.


"Ne znam točno koliko, ali je politika bila jasna - nije bio pomilovan nitko osuđen na tešku kažnu to jest ubojstvo silovanje, gospodarski kriminal ili slično. Nekog takvog profila nikad ne bih pomilovao."


Također smatra kako sustav na koji funkcionira SOA nije dobar.


"Funkcija SOA-e, ono što ona radi je servisiranje korisnika, a premijer i predsjednica jesu glavni korisnici. Naravno da postoji interes s jedne i druge strane da na čelu žele imati osobu od povjerenja. Općenito mislim da sustav na koji funkcionira SOA nije dobar", rekao je Josipović.


Vjeruje kako SOA može prisluškivati i najviše dužnosnike, ako on uđe u koruptivnu priču.


"Nitko ne bi trebao biti zaštićen. Ako netko uđe u koruptivnu priču zar ga ne bi trebalo kontrolirati? Zato i postoji sustav dva ključa, koji je načelno dobar - premijer i predsjednica supotpisuju imenovanja."


Osvrnuo se i na ukidanje financiranja neprofitnih medija koje je najavio Zlatko Hasanbegović.


"Mislim da bi ukidanje financiranja neprofitnih medija bilo pogrešno. Dio scene ne može sigurno opstati na tržištu, a neki mediji zasigurno trebaju i zaslužuju potporu."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

soa, pomilovanje, kolinda grabar kitarović, ivo josipović, leon sulić