Zagreb

HKS ZAGREB: Novcem za 'Bandićeve fontane' moglo se obnoviti 300 dječjih igrališta

Građanin Bandić nastavlja s podizanjem najvećeg spomenika samome sebi..

Piše: PolitikaPlus

Građanin Bandić nastavlja s podizanjem najvećeg spomenika samome sebi - započeta je gradnja još triju "Bandićevih fontana" u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

 

Nakon što su projekt zaustavili gradonačelnikovi "bivši", SDP prije dvije godine i Sandra Švaljek lani, Bandić je osigurao 30 milijuna kuna u proračunu za 2016. Naravno, ne bi mu to uspjelo bez podrške „sadašnjih“, gradskih zastupnika HDZ-ove koalicije, čime im se u beskrupuloznoj političkoj trgovini odužio podrškom u Hrvatskom saboru.

 

Nekih navika očito se teško riješiti, pa je tako Bandić po tko zna koji put pokazao oportunističku proračunatost, a ovoga puta i sam knez Potemkin bi mu pozavidio. Naime, pravdajući se da su fontane potrebne kako bi grad Zagreb predstavile u najljepšem svjetlu, zaboravlja na važnije probleme koji su daleko od pogleda stranih delegacija. U nekim gradskim četvrtima vodoopskrba nije riješena, a s ovim novcem poreznih obveznika, koji se sada koristi za "šminkanje" grada, moglo bi se obnoviti oko 300 dječjih igrališta da barem približno izgledaju kao ono u Kušlanovoj na kojem Bandić svakodnevno trči bez straha da će zapeti u ponekoj rupi na stazi. Dok se Bandić hvali "urbanom izvrsnosti", manji dio tog iznosa bio bi dovoljan i za obnovu starih i ponekad za djecu životno opasnih škola. Mogli bismo nastaviti u nedogled.

 

GO HKS-a Grada Zagreba uvijek će podržati sve što je dobro za boljitak naših sugrađana, ali se bojimo da će gradonačelnik Bandić svojim nerazumnim „di Trevi“ postupcima ponovno mnoge Zagrepčane prevesti žedne preko vode.

 

Gradska organizacija HKS-a Zagreb

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FONTANE, DJEČIJA IGRALIŠTA, ZAGREB, MILAN BANDIĆ