Hrvatska

UŠTEDE: Ispunjavaju obećanja: Iz Mosta najavljuju još mjera nalik onima koje je povukao ministar Orepić

'Ukidanjem službenih vozila do ušteda i racionalnog korištenja.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u subotu kako je ukidanje službenih vozila za dio zaposlenih na rukovoditeljskim pozicijama u tome ministarstvu racionalna odluka čiji je cilj ostvariti uštede njihovim namjenskim korištenjem.


Ministar je ukinuo mogućnost cjelodnevnog korištenja službenih vozila za pedesetak rukovoditeljskih pozicija MUP-a, namijenivši ih umjesto toga za korištenje policijskim službenicima na terenu, objavila je Orepićeva stranka Most na svom facebooku. Riječ je o vozilima koja su dosad na 24-satnom raspolaganju imali zamjenici, pomoćnici i šefovi policije, a od sad će ih moći zatražiti na korištenje uz pisano obrazloženje, o čemu će potom odlučivati ministar.

 

"Vozila će biti dostupna za obavljanje redovitih zadaća, za što su i nabavljena, i sva priča tu i počinje i završava", kazao je ministar u subotu odgovarajući na pitanja novinara za boravka u Pločama.

  

Napomenuo je kako su uštede "i moguće i očekujuće", ali je "suština priče u racionalnom i namjenskom korištenju vozila".  Dodao je i kako ga iznenađuje da je "nešto što bi trebalo biti redovito i normalno u radu Ministarstva unutranjih poslova", izazvalo pozornost. 

  

Odluku ministra Vlahe Orepića pozdravio je njegov stranački kolega, saborski zastupnik Ivan Kovačić. "Ja se slažem s odlukom ministra Orepića jer zašto bi svi vozali službene aute, neka se ti auti koriste u svrhe u koje se i trebaju koristiti, a ne za privatne svrhe," rekao je Kovačić novinarima u Splitu, gdje je nazočio svečanosti obilježavanja 105. godišnjice utemeljenja HNK Hajduk.

 

Na upit hoće li biti još takvih mjera kao što ih je poduzeo ministar Orepić, Kovačić je odgovorio potvrdno.

 

"Hoće, sigurno. Mi (Most) se jesmo malo primirili zato što smo gledali koja su pravila igre u Saboru. Vidjeli smo da u stvari oni uvijek igraju istu igru, prepucavaju se na osnovu ideoloških tema, a što manje posla.  Evo tri tjedna pričamo o izvješćima o kojima smo, uglavnom, svi suglasni, a mogli smo početi raditi neke stvari koje su malo bitnije za zemlju - primjerice donošenje nekih zakona i pravilnika po kojima bi svima olakšali posao," istaknuo je Kovačić.

 

Realizirat će se ono što je Most najavljivao, "svaki mjesec će neke nove stvari ići u proceduru," rekao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UŠTEDE, MOST, VLAHO OREPIĆ, REFORME