Hrvatska

RIJEKA: Vojko Obersnel: Za mene je SDP iznad Milanovića ili Komadine

Željko Jovanović - Problem je što kampanja traje predugo pa smo od vjeverica došli do Goebbelsa, rekao je.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na izvještajno-tematskoj konvenciji riječke organizacije SDP-a održanoj u subotu u Rijeci, raspravljalo se i o aktualnoj kampanji za predsjednika stranke, a predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel rekao je da je njemu SDP iznad Zorana Milanovića ili Zlatka Komadine te da se stoga ne želi javno izjašnjavati o svom odabiru novoga stranačkog predsjednika.

 

Obersnel je u uvodnom dijelu najavio snimak govora bivšeg predsjednika SDP-a Ivice Račana, rekavši da bi u ovim turbulentnim vremenima stranci dobro došla Račanova staloženost, mudrost i vizija. Članove SDP-a pozvao je na razum i odgovornost u izborima za stranačka tijela, ocijenivši da se potpuno nepotrebno kampanja za predsjednika  SDP-a odvija na način da se članovi izjašnjavaju osobno za pojedinog kandidata.

 

 Željko Jovanović je ustvrdio da su Milanović i Komadina najmanje pridonijeli podjelama u stanci. Problem je što kampanja traje predugo pa smo od vjeverica došli do Goebbelsa, rekao je.

 

Jovanović je također izjavio da sukoba i podjela u stranci ima svuda, no da ih u ovoj županiji ima još najmanje, dodavši da u SDP-ovim organizacijama u Istarskoj i  Primorsko-goranskoj županiji nema izdajnika nego samo suparnika.

 

 Na današnjoj izvještajno-tematskoj konvenciji riječke organizacije SDP-a izabrano je 36 izaslanika za 13. stranačku konvenciju u Zagrebu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SADP, ŽELJKO JOVANOVIĆ