Crna kronika

A1: Jedna osoba poginula i dvije teško ozijeđene na čvoru Karlovac

U prometnoj nesreći na čvoru Karlovcu autoceste A1 u četvrtak oko 17 sati poginula je jedna osoba i dvije su teško ozlijeđene, a promet autocestom je prekinut.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U prometnoj nesreći na čvoru Karlovcu autoceste A1 u četvrtak oko 17 sati poginula je jedna osoba i dvije su teško ozlijeđene, a promet autocestom je prekinut, izvijestila je karlovačka policija.


Po prvim liječničkim informacijama, obje ozlijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Jednoj je ozlijeđena glava, a druga ima slomljenu ruku i nogu te su na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici.


 Promet je prekinut u oba smjera jer se, kako Hina doznaje na mjestu nesreće, terensko vozilo prevrnulo na krov nakon što je udarilo u stup i ogradu uz autocestu u smjeru prema jugu na čvoru Karlovcu.


 Očevid vodi zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, koji je za Hinu rekao da je muškarac iz terenskog vozila mađarske registracije ispao pri prevrtanju te ga je udarilo i usmrtilo vozilo hrvatske registracije.


 Na pitanje je li točno da se nesreća dogodila zbog puknuća gume na terenskom vozilu Skolan je odgovorio da se na pneumatiku vidi puknuće, ali, dodao je, tek bi vještačenja mogla potvrditi je li ono nastalo prije ili nakon što je vozilo udarilo u stup, tako da uzrok njegova slijetanja i prevrtanja još nije poznat.


 Automobil je potpuno uništen, rekao je Skolan i dodao da moraju obaviti vještačenja te da je promet zatvoren budući da su dijelovi automobila i druge stvari razbacane i do 200 metara.


 Policajac iz Centra 192 kaže kako se ne zna kad bi se promet autocestom mogao normalizirati jer su okolnosti u kojima se nesreća dogodila složene, a posljedice teške, te da je teško procijeniti koliko će policijski očevid trajati, a nakon toga slijedi  čišćenje prometnice.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

a1, prometna nesreća, policija