Hrvatska

ODGOVOR: Ivan Kovačić: Mirela Holy ponijela se lažljivo i nepametno

'Lažljivo zato što je sve što je rekla apsolutna laž, a nepametno jer bi morala znati da grad Omiš do sada nije dobio niti kune od tih 30 milijuna kuna pa ih nismo ni mogli nenamjenski potrošiti.'

Piše: PolitikaPlus

 Gradonačelnik Omiša i zastupnik Mosta Ivan Kovačić demantirao je danas optužbe koje je na njegov račun jučer iznijela bivša predsjednica ORaH-a Mirela Holy gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na TV Jabuci. Holy je Most optužila za licemjerje.


– Zadnji primjer je od gospodina Kovačića koji se okomio na HDZ-ovca Škaričića i to jer je on netransparentno trošio novac i nenamjenski. Tu bi htjela samo podsjetiti da je on iskamčio iz Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost 30 milijuna kuna za sanaciju stijena nad Omišem, i to su potpuno nenamjenski potrošeni novci. A Fond za zaštitu okoliša se nalazi u interesnoj zoni njegovog stranačkog kolege, ministra Dobrovića. Tu se radi o identičnom primjeru političke korupcije kakvih ima u HDZ-u ili SDP-u – izjavila je Holy u emisiji Veto.


Kovačić uzvraća da se Holy ponijela “dosta lažljivo i dosta nepametno”.


– Lažljivo zato što je sve što je rekla apsolutna laž, a nepatmetno jer bi morala znati da grad Omiš do sada nije dobio niti kune od tih 30 milijuna kuna pa ih nismo ni mogli nenamjenski potrošiti. Potpisani su ugovori za neke projekte sanacije stijena koji su bili i u vrijeme kada je ona bila ministrica, u zadnjih 5-6 godina je taj projekt sanacije stijena i sada je samo doveden u završnu fazu gdje će Fond za zaštitu okoliša isplaćivati izvođačima radova. Dakle, završen je postupak odabira izvođača. Ali kažem, koliko je to nepamenta izjava, pa možda zna sama gospođa Holy. Mislim da je kao ministrica trebala nešto više znati o funkcioniranju sustava, nažalost ona se bavila pisanjem mailova za politička kadroviranja – odgovorio je Kovačić na optužbe Mirele Holy, piše Večernji list. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirela holy, ivan kovačić