Hrvatska

PREMIJER OREŠKOVIĆ: Nisam htio Lozančića ostaviti na cesti i sada će raditi za jednu javnu firmu!

Za mene je cijela priča oko SOA-e gotova. Novi vrlo kvaliteteni ravnatelj počet će s radom ovih dana, Hrvatska je u sigurnim rukama.

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je jučer ipak kazao kako mu savjetnik neće biti Dragan Lozančić, premijer Tihomir Orešković danas je rekao da će bivši šef SOA-e naći radno mjesto u jednoj javnoj firm.

 

Premijer Tihomir Orešković tijekom svog prvog posjeta Splitu, gdje je s čelnici grada i županije razgovarao o važnim strateškim projektima i gospodarskim planovima, komentirao je i situaciju s Draganom Lozančićem za N1. 


"Njegov životopis govori sam za sebe. Vidjeli ste da je i saborski Odbor na kraju odlučio podržati ga. Znamo da HDZ nije, ali to što oko ovoga imamo drugačije stavove je demokracija. O Lozančiću je stav jasan i riješili smo situaciju. Dodat ću da nisam htio Lozančića ostaviti na cesti. Mislim da je čovjek koji je radio u SOA-i zaslužio više, i on će sada raditi za jednu javnu firmu", rekao je Orešković o slučaju razrješenja Dragana Lozančića na mjestu šefa SOA-e.

 

"Lozančić ima dobrog iskustva i dobro će doći jednoj javnoj firmi", dodao je.

 

Podsjetimo, premijer je sinoć rekao kako u ozbiljnoj državi nije prihvatljivo da ravnatelj tajne službe 'završi na ulici', te da je Lozančić, bez obzira na pozicije predsjednice, barem zaslužio fer razrješenje i neku novu poziciju.  

 

 "Za mene je cijela priča oko SOA-e gotova. Novi vrlo kvaliteteni ravnatelj počet će s radom ovih dana, Hrvatska je u sigurnim rukama", rekao je Orešković. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lozanćić, premijer, soa